bietenpannenkoekjes

Mini Bietenpannenkoekjes

bietenpannenkoekjes

Wie houdt er niet zo van bietjes? Ikzelf vind ze wel lekker, maar dan het liefst rauw in een salade. Wanneer je ze dan voor de 3e keer in je groentepakket krijgt (binnen 5 weken) worden al die bietensalades wel wat saai. Daarom heb ik er deze keer bietenpannenkoekjes van gemaakt. Of eigenlijk een soort van poffertjes.

De truc hierbij is om de pannenkoekjes met rode biet klein te houden: niet meer dan 1 grote eetlepel beslag per pannenkoekje gebruiken. Alleen dan zijn ze makkelijk te draaien en worden ze mooi gaar. En ze zien er ook nog eens leuk uit, mooi roze van kleur.

En natuurlijk zijn ze ook erg lekker! In combinatie met de appel zijn de bietenpannenkoekjes lekker zoet van smaak. Omdat het bakken best wat tijd in beslag neemt, moet je er wel wat geduld bij hebben. Ik raad daarom ook aan om deze op bijvoorbeeld een luie zondagochtend te maken. Ze zijn de tijd die je erin stopt in elk geval waard!

Mini Bietenpannenkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 2-4
Ingrediënten
  • Bieten - 200g, geschild en geraspt
  • Appel - ½
  • Eieren - 4 grote
  • Kokosmeel - 2 el
  • Kaneel - 2 tl
  • Koekkruiden - ½ tl
  • Zout - een snuf
  • Kokosolie - 4 el
Bereiding
  1. Combineer de geraspte bieten, appel en eieren in een blender. Maal alles tot een egale massa.
  2. Voeg het kokosmeel, de kaneel, koekkruiden en het zout toe en laat de blender nog even draaien tot alles goed gemengd is.
  3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan, net genoeg om de bodem te bedekken. Draai het vuur
  4. middel-laag, zo voorkom je aanbranden.
  5. Laat een eetlepel met kop van het beslag in de pan glijden om een pannenkoekje te maken. Doe dit nog 3-4 keer om wat meer pannenkoekjes tegelijk te maken.
  6. Draai de pannenkoekjes na ca. 1 minuut met een snelle beweging met een spatel om. Bak ze
  7. vervolgens nog ongeveer 1 minuut aan de andere kant tot beide zijden wat zijn gebruind.
  8. Schep de pannenkoekjes op een bord en zet deze even opzij.
  9. Verhit telkens een klein beetje kokosolie in de pan en bak weer 4-5 nieuwe pannenkoekjes. Herhaal dit tot het beslag op is. Je hebt dan 40-50 pannenkoekjes.
 

Comments 8

  1. die bietenpannenkoekjes zien er goed uit. als ik geen kokosmeel wil gebruiken is dan kastanje of amandel beter qua smaak er bij en qua structuur?

    1. Post
      Author

      De kokosmeel zorgt ervoor dat de pannenkoekjes goed aan elkaar blijven plakken, kastanje- of amandelmeel zal dus een heel ander resultaat geven. Je kunt kastanjemeel eens proberen, maar ik kan niet garanderen dat ze dan gaan lukken.

  2. Pingback: Eet Goed Voel Je Goed » Blog Archive » Bietenspread en Bietenpannenkoekjes

  3. Pingback: 29 Paleo ontbijt ideetjes: voor elk wat wils! - Project Gezonder

  4. Pingback: 29 Paleo ontbijt ideetjes: voor elk wat wils! - Paleo.be

  5. Marinka, zijn deze bietenpannenkoekjes ook te bewaren (koelkast, diepvries) en doe je er nog iets op of bij?

    1. Post
      Author

      Hoi Rudi, je kunt ze zeker bewaren in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijven ze minstens 4-5 dagen goed. Ikzelf heb er niks bij gegeten, maar een klodder noten- of zadenpasta zou er zeker goed bij passen. (of gewoon echte roomboter of ghee, als je daar van houdt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.