Mosterd Courgettesoep

Mosterd-Courgettesoep

Mosterd-Courgettesoep

Zin in soep? Natuurlijk kun je dat óók in de zomer eten. Zeker tijdens regenachtige dagen als deze.

Ik vind het een ideale manier om lekker veel groenten binnen te krijgen, en het is nog snel klaar ook. Bovendien levert de zelfgemaakte bouillon (recept vind je bijvoorbeeld in mijn kookboek) die je gebruikt je extra veel voedingsstoffen op.

Wanneer ik bouillon maak, zorg ik dat ik een flinke pan vol heb. Liefst gebruik ik de botten twee keer (dat kan gewoon) zodat ik uiteindelijk zo’n 4 liter bouillon over houd van 1 kilo botten. Daar kun je ten minste even mee vooruit.

Een deel drink ik gewoon op, en een deel vries ik in. Wanneer ik er zin in heb kan ik gewoon een bak bouillon ontdooien en deze vervolgens als basis voor soep gebruiken. Restjes groenten kun je daar perfect in verwerken! Want wees eerlijk: bijna alles smaakt goed in soep.

Deze mosterd-courgettesoep heb ik al een tijdje geleden gemaakt, vlak voor ik op vakantie ging. Ik had nog bleekselderij in de koelkast en de mosterdpot was ook bijna leeg. Samen met prei en 2 courgettes vormde dat een superlekker soepje! Alles bij elkaar was het zelfs meer dan genoeg om nog een tweede keer van te eten.

Wat is jouw favoriete soep?

Mosterd-Courgettesoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 liter (zelfgemaakte) bottenbouillon
  • 2 tl gedroogde tijm
  • ½ tl zout
  • 1 el mosterd
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  2. Voeg knoflook, prei en bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee.
  3. Voeg courgette, bouillon en tijm toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat de soep in 5-6 minuten gaar koken.
  5. Voeg zout en mosterd toe en pureer de soep vervolgens met behulp van de staafmixer.
 

Comments 6

  1. Lekker Marinka, jouw mosterd/courgettesoep.
    Ik had deze week witlof bevroren in de koelkast liggen, als het heel warm weer is wil mijn extra koelkast in de bijkeuken nog weleens raar doen.
    Ik heb ui en knoflook gefruit, de witlof er gesneden bij en daarna een halve liter kippenbouillon. Kwartiertje gekookt, staafmixer erin en een scheutje room.
    In de soepkop gegarneerd met gerookte makreel, deze was toevallig ook in huis.
    Was erg lekker, ga ik vaker doen!
    Groet Marijke

  2. In 1 woord ‘heeeeeerlijk’
    Heb het net vers gemaakt en gegeten, er een klein beetje kurkumapoeder op gestrooid dat maakt het net iets pittiger!
    Groetjes Lyda
    p.s de bouillon is ook een succes.

  3. Van welke botten trek je bottenbouillon. Vroeg aan slager en kreeg gewoon mergpijp mee.is dit wat er bedoelt wordt??

    1. Post
      Author
  4. Dankjewel voor dit heerlijke recept, Marinka! Superlekkere en makkelijke soep. Ik heb er nog kleine stukjes droge worst doorgedaan op het eind, een aanrader 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.