Mexicaanse Hamburgers

Mexicaanse Hamburgers

Mexicaanse Hamburgers

Deze Mexicaanse hamburgers zijn weer eens wat anders dan de ouderwetse bal gehakt (ook lekker ;)). Mexicaanse kruiden meng je makkelijk zelf en kun je werkelijk overal voor gebruiken. Voor een goed gevulde frittata, een roerbakschotel of om deze lekkere Mexicaanse hamburgers mee te maken!

De bloemkool ‘broodjes’ maken het geheel af maar je kunt natuurlijk ook portobello’s als broodje gebruiken of ze gewoon zo oppeuzelen. De simpele tomatensalsa geeft een lekkere frisse smaak bij de pittige hamburgers. En van de grill zijn ze dubbel zo lekker!

Het recept voor de bloemkoolbroodjes vind je hier.

Mexicaanse Hamburgers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • Het ‘deeg’ uit het recept voor Bloemkoolbroodjes
  • + ½ el Mexicaanse kruiden
  • 500 gram gehakt
  • ½ rode paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 ei
  • 2 el kokosmeel
  • Zeezout naar smaak
  • Vet om in te bakken
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Optioneel; 2 el verse koriander
  • Blaadjes sla
  • MEXICAANSE KRUIDEN:
  • 1 tl Chili poeder
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl uien poeder
  • ½ tl oregano
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl zwarte peper
  • Snuf kaneel
  • Snuf nootmuskaat
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de Mexicaanse kruiden.
  3. Maak het ‘deeg’ voor de bloemkoolbroodjes volgens recept en voeg hier een ½ el Mexicaanse kruiden aan toe.
  4. In plaats van bolletjes maak je echter 8 platte schijven zo groot als je handpalm en niet dikker dan 1 cm. Bak de ‘hamburgerbroodjes’ in ongeveer 10-15 goudbruin en gaar.
  5. Snij de paprika en ui in fijne stukjes.
  6. Meng het gehakt met de paprika, ui, Mexicaanse kruiden, ei en kokosmeel. Breng verder op smaak met zeezout.
  7. Vorm van het gehaktmengsel 4 hamburgers en bak of grill ze gaar.
  8. Snij de tomaten in kleine stukjes en meng met de mayonaise en eventueel de verse koriander.
  9. Bouw de hamburgers nu op. Begin met een bloemkool ‘broodje’, beleg deze met sla, leg hier de hamburger op, de tomatensalsa en vervolgens nog een bloemkool ‘broodje’.
  10. Herhaal dit voor alle vier de hamburgers.
  11. Bewaar de overgebleven Mexicaanse kruiden in een droog, goed afgesloten potje.
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.