Pompoenwraps met Kipsaté

Pompoenwraps met kipsaté

Pompoenwraps met Kipsaté

Mijn recept voor pompoenwraps van vorige week werd echt superleuk door jullie ontvangen, maar er werd me ook gevraagd: waar vul je ze nu eigenlijk mee??

Die vraag was voor mij reden genoeg om de keuken terug in te duiken en de wraps nogmaals te maken, maar nu mét een lekkere vulling. Uiteindelijk heb ik 2 verschillende vullingen gemaakt (er zijn natuurlijk nog véél meer mogelijkheden, maar dit geeft vast een idee). Een daarvan was deze hartige vulling, de zoete vulling die ik ook maakte vind je later deze week terug op EetPaleo.

Kipsaté! Oh zo lekker, maar die saus is helaas niet echt gezond. Gelukkig kun je satésaus ook prima zonder pinda’s maken, en dan is het nog steeds heel erg lekker. Zo niet nóg lekkerder! Zonnebloempasta vind ik zelf de lekkerste vervanger, maar je kunt bijvoorbeeld ook cashewpasta gebruiken. Met een salade erbij vormt het (en/of groentefrietjes) natuurlijk een heerlijke maaltijd, maar wist je dat kip met satésaus ook heel lekker is in een wrap??

Pompoenwraps met kipsaté
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 pompoenwraps
  • 1 el kokosolie
  • 400g kipfilet, in reepjes
  • 75g rucola
Satésaus
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, grof gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl komijnzaad
  • 2 tl vissaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 150g zonnebloempasta
  • 2 tl citroensap
Bereiding
  1. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de kipreepjes rondom bruin; ca. 2-3 minuten per kant. Laat even afkoelen.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een steelpan en bak hierin de gesnipperde ui aan.
  3. Voeg knoflook en gember toe, en bak even mee voor je korianderzaad, komijnzaad en vissaus toevoegt.
  4. Schenk de kokosmelk bij het mengsel en breng aan de kook.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg zonnebloempasta en citroensap toe.
  6. Pureer de saus glad met behulp van een staafmixer.
  7. Verdeel de rucola en kip over de pompoenwraps en serveer met een flinke klodder satésaus.
 

Comments 6

  1. Wauw Marinka, deze was echt een slaand succes hier! En dat zegt iemand die geen satésaus lustte 😉 Nu dus wel! Ik kon geen cashewpasta of zonnebloempasta krijgen, dus maakte hem met amandelpasta.
    Complimenten, echt super!

  2. Ik wil deze wraps met saté vulling maken. Maar in de vissaus (die ik al een tijdje heb) zit suiker. Is vissaus ook zonder suiker te verkrijgen? Of kan de vissaus vervangen worden door iets anders?
    Groetjes jesse

    1. Post
      Author

      Bij de toko hebben ze ook vissaus zonder suiker. Al maak ik mezelf echt geen zorgen om de minimale hoeveelheid suiker die er in een lepeltje vissaus zit 🙂 Daar zul je echt niets van merken.

  3. Vanavond gemaakt en het was LEKKER!! We hebben echt zitten smullen. Cashewpasta gebruikt ipv zonnebloempasta. Jammie! :-). Ingrediënten voor de wraps werd geen deeg (meer beslag) in de blender, maar het kwam helemaal goed in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.