Tostones

Tostones

Tostones

Als je me al langer volgt dan weet je inmiddels wel dat ik helemaal dol ben op bakbanaan! Bakbanaanchips, bakbanaanfrietjes, bakbanaanwraps, pizza… In mijn boek Eet Paleo in 7 Stappen staan er zelfs een aantal recepten mee in.

Het gaat zelfs zo ver dat ik maar eens in de zoveel tijd bakbananen ga kopen (meestal groene, die vind ik het lekkerste) en die gaan dan ook heel snel op. Zo snel, dat ik mezelf er van weerhoud om meteen weer nieuwe te halen, want ik wil mijn voedingspatroon wel een beetje gevarieerd houden 😉

Hoewel je natuurlijk heel veel lekkers met bakbanaan kunt maken, ga ik meestal voor bakbanaanchips. Gewoon omdat ze lekker makkelijk zijn, en ze zijn ook nog eens snel klaar. Alleen ik vrees dat ik nu een nieuwe favoriet heb gevonden: tostones!

Eigenlijk is dat niets meer dan dubbel gebakken bakbanaanchips. Ze zijn extra knapperig, lekker smeuïg vanbinnen.. En superlekker als snack of bijgerecht.

Dus wanneer je iets zoekt wat je gewoon ’s avonds op de bank weg kunt knabbelen, dan zit je met tostones helemaal goed. Beetje zout erop en je bent klaar.

Hoe je ze maakt? Dat heb ik hieronder voor je op film gezet. Mijn excuses dat het filmpje halverwege eventjes vaag is, dat heeft 100% te maken met mijn camera skills (die nog niet zo heel goed zijn). Maar het filmpje is er gelukkig niet minder duidelijk door.

Weet je niet precies wat een bakbanaan is, en of je deze kunt vervangen? Lees dan ook even dit artikeltje.

Tostones
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 groene bakbanaan
  • 3 el kokosolie
  • zout
Bereiding
  1. Verwijder de schil van de bakbanaan en snijd deze vervolgens in plakken van 1,5 cm dik.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de bakbanaanschijfjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin.
  3. Leg de gebakken schijfjes op een snijplank en neem een klein stukjes bakpapier en een glas. Leg het stuk bakpapier op een schijfje bakbanaan en druk het vervolgens met het glas plat (tot ca. 0,5 cm dik). Herhaal met de overige schijfjes. Het bakpapier voorkomt dat de bakbanaan aan het glas blijft plakken, dus sla deze stap vooral niet over.
  4. Verhit de kokosolie in de pan opnieuw en bak hierin de plat gedrukte bakbanaanschijfjes in nog 1 à 2 minuten per kant goudbruin en knapperig.
  5. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
 

Comments 19

    1. Post
      Author
        1. Post
          Author
  1. Hoi Marinka,
    De tostones zijn goed gelukt, lekker met zout en knoflookpoeder!
    Moeten ze knapperig zijn?
    En ik vraag mij af, hoe bewaar ik ze het beste?

    Alvast bedankt!

    Natasja

    1. Post
      Author

      Ja ze horen lekker knapperig te zijn aan de buitenkant en zacht vanbinnen. Je kunt ze het beste meteen opeten, maar bewaren kan in een doosje in de koelkast.

  2. Dank voor dit recept Marinka, ze zijn heerlijk met van alles erop, zoals gerookte vis, amandelpasta enz. En goed mee te nemen voor een picknick, lunch e.d., want koud vind ik ze ook heerlijk

  3. Ik had alleen gele bakbanaan, dus heb ze gemaakt met kaneel en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker……..
    Mmmmmmm heerlijk, ik wil ook snel de groene variant uitproberen!!!

  4. Had nog nooit bakbanaan gegeten, tot ik eet paleo in 7 stappen kocht… Wat super lekker!!! Deze staan dan ook hoog op m’n bak-lijstje 🙂

  5. Waarom zou het niet kunnen van gele bananen? Zijn ze dan niet lekker ofzo?
    Ik heb ze gemaakt van een half groen/gele banaan en ze waren denk ik prima alleen waren ze niet knapperig.

    1. Post
      Author
  6. Pingback: Aspergesoep met Venkel (AIP, Paleo, Vegan) | PA-PA-PALEO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.