Vegetarische Bietenburgers

Vegetarische Bietenburgers

Vegetarische Bietenburgers

Wat doe je wanneer je nog heel wat rode bietjes hebt liggen? Juist, die rasp je en daar maak je lekkere bietenburgers van. Vegetarische burgers met een bite! Je zult zien dat onderstaand recept niet eens moeilijk te maken is, deze burgers zijn eigenlijk zó gemaakt.

De mooie rode kleur van de bietjes zorgt ervoor dat het haast op echte burgers lijken, maar dat is natuurlijk niet zo. Met deze bietenburgers krijg je op een heel gemakkelijke manier extra groenten binnen. Ik serveerde de burgers met sla, mango en avocado, maar hier kun je natuurlijk volop mee variëren.

Deze burgers zijn bovendien helemaal geschikt voor de vegetariërs onder ons! En ze zijn verder natuurlijk ook paleo-proof, wat betekent dat ze glutenvrij en lactosevrij zijn.

Vegetarische Bietenburgers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 300g rode biet, geraspt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 65g amandelmeel
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 2 el kokosolie
  • Garnering naar keuze, zoals sla, mango en avocado
Bereiding
  1. Combineer geraspte biet, ui, knoflook, amandelmeel, eieren en wat peper en zout in een kom en meng tot een plakkerige massa.
  2. Vorm met de hand 4 à 6 burgers van het mengsel en leg deze apart.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de burgers in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
  4. Serveer met groenten naar keuze.
 

Comments 5

    1. Post
      Author
  1. Hoi!

    Ik heb de burgers geprobeerd te maken (en vond het heel lekker!) alleen lukte het mij niet om echt een “burgervorm” te maken zoals op de bovenstaande foto. Ik had de bieten wel al gekookt, kan het zijn dat het daardoor kwam of zijn er andere dingen die dat kunnen veroorzaken?

    1. Post
      Author

      Zoals aangegeven in het recept hoeven de bieten niet eerst te worden gekookt, dan worden ze veel te zacht om een burger van te vormen 🙂 Dus dat is inderdaad waar het mis is gegaan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.