Winterse Weerstand Soep

Winterse Weerstand Soep

Winterse Weerstand Soep

De dagen zijn ineens een heel stuk kouder geworden en dat vraagt wat mij betreft om soep. Niet zomaar soep, maar echt gezonde soep waar je sterker van wordt en waarmee je je immuunsysteem een flinke boost geeft: een echte winterse weerstand soep dus. Griep of verkoudheid? Die gaan zó aan je voorbij.

Hoe dat komt? Omdat deze soep gemaakt wordt met echte bottenbouillon: runderbotten (van grasgevoerde koeien natuurlijk) die minstens 12 uur hebben gesudderd in het water met wat smaakmakers erbij. Zo komen er enorm veel essentiële aminozuren en mineralen vrij uit de botten in de bouillon. En het smaakt nog extra lekker ook!

Bekijk hier mijn favoriete recept voor het maken van bottenbouillon.

Heb je geen tijd/zin om zelf bouillon te maken? Dan raad ik aan een pot (biologische) fond te gebruiken, zo krijg je toch wat van die gezonde stofjes binnen!

Samen met de pastinaak, boerenkool, ui en knoflook heb je echt een heerlijke voedzame soep, in 20 minuutjes al klaar.

Winterse Weerstand Soep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 1 grote pastinaak, in blokjes
  • 250g boerenkool, gesneden
  • 500ml (zelfgemaakte) bottenbouillon
  • zout naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg pastinaak en boerenkool toe en schenk de bouillon erop.
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat in 10 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met wat zout.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.