Aardpeer Wortel Dadel salade

Aardpeer Wortel Dadel salade

Aardpeer Wortel Dadel salade

Eén van mijn favoriete momenten van de week is de zaterdagochtend. Meestal wandelen mijn man en ik dan naar de lokale markt, om het biologische groentekraam te bezoeken (en meestal gaan we ook eventjes naar de visboer en het kraampje met biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boer). Ik voel me op zo’n markt als een klein kind in een snoepwinkel – alle kleuren van de groenten en het fruit en ik mag onbeperkt uitzoeken. Tenminste, zo veel als we kunnen dragen natuurlijk.

Koken met dat wat op voorraad is

Eenmaal terug thuis ruim ik de koelkast zorgvuldig in en bepaal ik wat eerst op moet; eerst de bladgroenten en andere zachtere groenten. Als laatste de hardere groenten zoals pompoen, wortel, pastinaak en aardpeer. Gedurende de week kan ik daar volop uit koken, dat is zó makkelijk met een goed gevulde koelkast. Ik kies simpelweg uit waar ik zin in heb en daar ga ik mee aan de slag.

Lekkere combinatie

Meestal komt dat neer op een super simpele maaltijd uit de wok of oven, of natuurlijk een knapperige salade. Maar zo af en toe maak ik ook een wat meer uitgebreid gerecht, een combinatie die ik niet zo snel zou maken. Dat is precies hoe deze aardpeer wortel dadel salade is ontstaan! De aardperen en wortels moesten op, maar ik had wel zin in een salade.

Daarom besloot ik de aardperen en wortels te roosteren en deze te combineren met het zoete van een paar Medjool dadels, frisse muntblaadjes, knapperige noten en zaden en als final touch wat rozenblaadjes en citroen. Heerlijk!

Ga jij ‘m ook maken??

Aardpeer Wortel Dadel salade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 400g aardperen
  • 300g wortel
  • 2 tl kokosolie
  • ¼ tl zout
  • 4 Medjool dadels, zonder pit, in plakjes
  • 4 el bruine amandelen
  • 1 el chia zaad
  • 1 el maanzaad
  • 2 el verse munt, fijn gesneden
  • 1 tl gedroogde rozenblaadjes (optioneel)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1-2 el citroensap
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardperen en wortels goed en snijd ze vervolgens in plakjes.
  3. Wrijf de groenten in met de kokosolie en bestrooi met wat zout, verdeel over de bakplaat en rooster ze in 20 minuten gaar.
  4. Meng de geroosterde groenten met de dadels, amandelen, chia zaad, maanzaad, munt en rozenblaadjes.
  5. Besprenkel met olijfolie en citroensap.
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.