Broccolisalade

Broccolisalade

Broccolisalade

Heb je weleens rauwe broccoli in een salade gegeten? Dat is dus ontzettend lekker! Deze broccolisalade moet je gewoon proberen, zo kort kan ik er over zijn 😉 Lekker met (zelfgemaakte) mayonaise erdoor, frisse appel en rozijntjes, wortel, bosui, verse munt en natuurlijk knapperige walnoten. Deze salade zou ik echt elke dag wel lusten.

Omdat het nieuwe nummer van Paleo Magazine er alweer aan komt, deel ik dit fijne recept uit het blad met je. Gewoon omdat het kan! En omdat ik je graag alvast een kijkje in het nieuwe magazine geef natuurlijk.

De broccolisalade is heel makkelijk te maken, alleen zal het wel even wat tijd kosten om de broccoli goed fijn te snijden. Je wilt de roosjes écht klein maken. Anders heb je voor je het weet een grote stronk rauwe broccoli in je mond. Daar wordt niemand blij van. Het is juist de combinatie van broccoli met alle andere ingrediënten die deze salade zo speciaal maakt.

Saladetips!

Sta je op het punt de keuken in te duiken om deze salade te maken? Top! Dan raad ik je aan de salade toch minstens een uurtje voor je deze serveert te maken. Zo krijgen de smaken net wat langer de tijd om op elkaar in te trekken en wordt hij nog lekkerder. Ook de volgende dag smaakt deze salade nog top (handig als je ‘m mee naar je werk wilt nemen) en ik denk de dag daarna ook. Maar het is de vraag of hij dan al niet op is.

Wil je er een complete maaltijd van maken? Serveer de salade dan met gekookte eitjes, sardines of gebakken kip. Ook zalm zou er goed bij passen, net als uitgebakken spekjes trouwens.

Broccolisalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 broccoli, in heel kleine roosjes gesneden
  • 2 wortels, geraspt
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 appel, geraspt
  • 1 bosui, in ringen
  • 90g walnoten
  • 75g rozijnen
  • 4 el verse munt, fijn gesneden
  • 4 el zelfgemaakte mayonaise
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom, zorg dat alles echt goed bedekt is met een laagje van de mayonaise.
  2. Laat de salade het liefste een uur of twee staan, dan kunnen de smaken wat beter op elkaar intrekken.
  3. Serveer met kip, garnalen, zalm, een hamburger of gebakken eieren. Wat je maar lekker vindt!
Broccoli salade

Comments 5

  1. Helaas ben ik niet zo’n fan van bleekselderij , evenmin als paprika.
    Zijn daar andere alternatieven voor, zodat je toch je vitamientjes binnenkrijgt ?

    1. Post
      Author

      Gewoon alle andere groenten die je wel lust eigenlijk 🙂 Bleekselderij is zeker geen must! In dit recept kun je ook radijs gebruiken, of gewoon wat extra broccoli of wortel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.