Fruitige Cheesecake Sandwiches

Fruitige Cheesecake Sandwiches

Fruitige Cheesecake Sandwiches

Het zal je niet verbazen dat ik DOL ben op rauwe cheesecakes, aangezien ik al behoorlijk veel van dat soort recepten op mijn site heb staan. Er is altijd ruimte voor nog zo’n recept, toch? Deze keer besloot ik er geen gezellige taartpuntjes van te maken, maar juist mooie sandwiches. Kortom: een rauwe cheesecake met een bodem aan de onder- én bovenkant. Extra lekker dus. Het voordeel is dat je deze ook uit de hand kunt eten.

In de cheesecake sandwiches heb ik mijn favoriete vruchten verwerkt; frambozen én blauwe bessen. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen! Het leukste is dat visite dit soort taarten ook altijd erg lekker vindt, ze vragen me altijd hoe ik de vulling toch zo mooi romig krijg. En de bodem, hoe plakt die aan elkaar? Hoeft dat dan niet te worden gebakken? Hoe kan het dan toch zo lekker zijn?

Dat soort vragen vind ik natuurlijk super leuk, want ik verras mensen graag met eten wat ze niet verwachten. Wanneer ze horen dat de taart echt helemaal glutenvrij, graanvrij én lactosevrij is, kijken ze me nogmaals ietwat verbaasd aan. Dus vandaar; zodra ik een leuke gelegenheid heb die om taart vraagt, duik ik veelal de keuken in om een cheesecake (zonder kaas uiteraard) te maken.

Gelegenheid voor taart

Nu moet ik eerlijk toegeven dat de gelegenheid voor het maken van deze taart gewoon het nieuwste nummer van Paleo Magazine was. Ik wilde daarvoor nog één dessert recept maken, en deze is het geworden. De meeste mensen hebben elk kwartaal wel iets leuks te vieren en juist daarom bied ik ze ook graag een Paleo taartrecept. Je vindt deze lekkernij dus ook terug in het septembernummer.

Fruitige Cheesecake Sandwiches
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12-16
Ingrediënten
Bodem en topping:
  • 400g Medjool dadels, zonder pit
  • 400g bruine amandelen
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
  • ½ tl kaneel
Vulling:
  • 250g blauwe bessen
  • 250g rauwe cashewnoten
  • 300g frambozen
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el honing
  • ½ tl vanillepoeder
  • 150g kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Maal voor de bodem en topping de dadels en amandelen heel fijn in een foodprocessor.
  2. Maal er als laatste de kokosolie en kaneel doorheen, tot het mengsel nog iets plakkeriger wordt.
  3. Bekleed de bodem van een brownievorm met bakpapier en verdeel de helft van het dadel-notenmengsel hier overheen. Druk stevig aan. Houd de andere helft van het mengsel even apart in een kom.
  4. Verdeel de blauwe bessen over de bodem in de brownievorm.
  5. Maal de cashewnoten fijn in een foodprocessor en voeg hier frambozen, kokosmelk, honing en vanillepoeder aan toe. Blijf malen tot het mengsel heel glad is, zonder korrels.
  6. Meng als laatste de kokosolie door het frambozenmengsel heen tot dit volledig op is genomen.
  7. Verdeel het frambozenmengsel over de blauwe bessen in de brownievorm en strijk glad. Zet de taart ten minste 3 uur in de vriezer om op te stijven.
  8. Haal de cheesecake uit de vriezer en verdeel er de andere helft van het dadel-notenmengsel overheen. Druk weer heel stevig aan en zet de taart nog een uur terug in de vriezer.
  9. Snijd de taart in 12 gelijke stukken. Bewaar de taart in de vriezer, laat de stukken voor het serveren ongeveer 10 tot 15 minuten ontdooien.

Op zoek naar nog meer lekkere Paleo taartrecepten? In mijn kookboek Paleo Traktaties vind je meer dan 110 recepten voor de allerlekkerste taarten, cakes, koekjes en nog veel meer – glutenvrij, lactosevrij én vrij van toegevoegde suikers.

Fruitige Cheesecake Sandwiches

Comments 7

    1. Ik denk dat je de honing nodig hebt als kleefmiddel voor de bodem, je kan mss esdoornsiroop of kokosnectar gebruiken. Als dat paleo is…

    2. Post
      Author
    1. Post
      Author

      Dat kan zeker, maar ik zou de bessen die je los op de bodem legt niet uit de diepvries halen. Dat werkt niet. Voor de vulling kun je heel goed diepvries frambozen gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.