Paleo Hartige taartbodem

Paleo Hartige Taart Bodem

Paleo Hartige Taart Bodem

Een hartige taart is net zo veelzijdig als een goede roerbak en levert de broodnodige afwisseling voor een snelle maaltijd. De restjes neem je de volgende dag gemakkelijk mee naar je werk, dus sla je twee vliegen in één klap.

Geen enkele taart is bij ons thuis hetzelfde! De inhoud van de koelkast bepaalt over het algemeen de vulling van de taart. Maar een echt lekkere taart heeft natuurlijk wel een bodem, deze paleo hartige taart bodem is mijn favoriet.

Alhoewel een amandelmeel bodem wel de nodige calorieën toevoegt aan de taart, is deze het makkelijkst en het snelst om te maken. En bovendien nog erg lekker en helemaal vrij van granen en zuivel.

Als je wilt, kun je deze paleo hartige taart bodem natuurlijk ook voor zoete taarten gebruiken!

Paleo Hartige Taart Bodem
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 200 gram amandelmeel
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 ei
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Meng alle ingrediënten tot een samenhangende bal
  3. Vet je springvorm in met kokosolie
  4. Bekleed de bodem met deeg en maak eventueel nog een opstaande rand
  5. Bak ongeveer 10 minuten in de oven totdat hij goudbruin is. De bodem gaat nu waarschijnlijk ‘bol’ staan maar dit is niet erg, hij zakt bij het afkoelen terug op zijn plaats.
  6. minuutjes laten afkoelen en vullen met een vulling naar keuze, zie b.v. het recept voor Preitaart.
 

Comments 7

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  1. Hoi Marinka,

    De preitaart ziet er heerlijk uit!
    Ik zou de taartbodem graag een paar dagen van tevoren willen maken.
    hoe lang zou ik de taartbodem in de koelkast kunnen bewaren?

    Groetjes

    1. Het deeg kun je alvast maken en een paar dagen in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren. Als je de bodem bakt en in de koelkast bewaart, verwachten we dat deze een beetje zompig wordt en niet lekker is als je het een tweede keer bakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.