Preitaart

Preitaart

Preitaart

Heerlijke hartige preitaart! Laat je fantasie de vrije loop voor variatie, je kunt alle kanten op met deze hartige taart. Bij mij varieert de inhoud van de taart aan de hand van wat er in de koelkast ligt. Soms is dat meer prei, soms meer broccoli of zelfs andere groenten.

Het allerbeste van dit recept is dat deze volledig paleo is. Dat betekent: vrij van granen, gluten, zuivel, suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Gewoon, pure en echte ingrediënten zonder toevoegingen. En ook nog eens ontzettend lekker, ook niet onbelangrijk. 😉

Het recept voor de taartbodem vind je hier.

Preitaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 hartige taart bodem
  • 500 gram prei
  • 1 doosje champignons
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram (biologisch) spek
  • 5 eieren
  • Peper en kruiden naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bereid de hartige taartbodem volgens recept.
  3. Was de prei en snij deze in ringen.
  4. Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en de broccoli in roosjes.
  5. Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflook pers.
  6. Bak de spekjes uit in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.
  7. Haal de spekjes uit de pan maar laat het spekvet in de pan achter.
  8. Fruit de uitjes in het spekvet.
  9. Voeg de champignons, knoflook en broccoli toe en bak een aantal minuten mee.
  10. Voeg de prei toe en laat deze slinken.
  11. Voeg als laatste weer de spekjes toe en haal de pan van het vuur.
  12. Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje peper en kruiden naar smaak (ik hou van een pittige taart dus bij mij gaat er altijd aardig wat chilipoeder bij).
  13. Meng de eieren door het preimengsel.
  14. Roer het geheel goed door elkaar en giet in de springvorm.
  15. Bak de taart voor ongeveer 45-50 minuten in de oven of totdat deze gaar is.
 

Comments 13

  1. Hallo Marinka, allereerst bedankt voor al die lekkere recepten, die je met o.a. mijn persoon deelt. Sinds zo’n anderhalf jaar eet ik paleo en ben er zeer tevreden over. Jouw recepten stimuleren mij ook om gevarieerd te koken.
    Gisteren heb ik de preitaart gemaakt. De spekjes heb ik vervangen door ansjovis uit blik, want ik eet geen vlees. Dit was erg lekker. Het recept van de preitaart had ik uit het boekje 7 dagen paleo maaltijdplan. Bij deze receptuur is zonder bodem, heb hem ook niet gemist. Wat minder was, is dat ik nu een nogal aangekoekte bakvorm heb. Heb je hier wellicht een oplossing voor? Alvast bedankt voor je aandacht. Ga zo door, ik ben een van je grote fans, hartelijke groeten en een fijne dag, Agnita

    1. Post
      Author
  2. Begrijp ik het goed dat de bodem 2 keer wordt gebakken? De eerste keer zonder de groente en daarna nog een keer met de groente?

  3. Wat een geweldig recept is dit. Ik ga het vandaag voor een etentje maken… En ik heb de taart al twee keer gemaakt. Mijn zoon, die anti-paleo is, vond het heerlijk!

  4. Superlekker!
    Bodem per ongeluk 10 min te lang voorgebakken.
    Maar dat maakte het juist extra crunchy.
    En ik heb 50/50 amandelmeel/chufameel gedaan.
    Mijn amandelmeel was op.
    Bedankt voor het overheerlijke recept. Laatste week 21 dagen suikervrij.

  5. Het was heerlijk. Wat een geweldig en eenvoudig recept. Mijn dochter nam het mee naar school, als lunch,. Ze eet gluten- en lactosevrij.
    Kan ik i.v.p. spekjes kipdijfilet gebruiken?

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.