Pad Thai salade met Kip

Paleo Pad Thai Salade met Kip

Pad Thai salade met Kip

Wie is er niet dol op een echt goede Pad Thai salade? Ik in ieder geval wel! Zo’n salade kun je super goed Paleo-proof maken, zonder er gekke ingrediënten voor nodig te hebben. Oké, deze lijkt niet helemaal op de echte variant zoals je ‘m in Thailand zou bestellen, maar dat mag de pret niet drukken. Lekker is deze Pad Thai salade in ieder geval zeker.

Zomerse dagen vragen voor mij echt om salades, daar kan ik dan ontzettend blij van worden. Salades eet ik met smaak helemaal op, maar ik wil soms wel eens iets anders dan anders. Deze Pad Thai salade is dan ook perfect voor de variatie! Met een fijne dressing die extra smaak geeft aan alle groenten, mmmm. Daar kan ik natuurlijk wel een tijdje op vooruit.

Wist je dat?

Salades zijn over het algemeen lekker verkoelend en dus perfect voor warme dagen. Maar dat is ook waarom je het in de winter best koud kunt krijgen na het eten van een salade! Veel mensen denken namelijk dat pittig eten ook verwarmend werkt, maar dat is juist niet zo. Het is niet voor niets dat er in veel Aziatische landen zo pittig wordt gegeten. Pittig eten koelt je namelijk juist af.

Maak ‘m extra Thais

Wil je dit recept toch ietsje meer Thais maken? Voeg dan zeker een fijn gesneden rood pepertje toe aan de salade. Of wat dacht je van geraspte groene mango? Te vinden bij de toko!

Pad Thai salade met Kip

Paleo Pad Thai Salade met Kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 250g kippendijfilet, in blokjes
  • 1 tl kerrie
  • ¼ tl zout
  • 2 wortels, in linten gesneden
  • 1 courgette, in linten gesneden
  • 150g rode kool, geraspt
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • 4 el cashewnoten
Dressing:
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 3 el limoensap
  • 2 el cashewpasta
  • 1 tl vissaus
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met kerrie en zout.
  2. Combineer de wortels met courgette en rode kool en meng er de gebakken kip, koriander en cashewnoten doorheen.
  3. Roer de ingrediënten voor de dressing tot een egale massa en serveer deze met de salade.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.