Zeewierpasta salade met granaatappel

Zeewierpasta salade met Granaatappel

Zeewierpasta salade met granaatappel

Soms heb je zo’n dag in het weekend waarop je gewoon enorm veel zin hebt in een lekkere, frisse salade. Maar wel eentje die echt voedzaam is natuurlijk, anders heb je een half uur later alweer honger (en dat is niet de bedoeling!). Laatst maakte ik daarom een heerlijke pastasalade. Niet zomaar met gewone pasta, maar met zeewierpasta!

Heb je dat weleens geprobeerd? Als je je nu de smaak van nori voor de geest haalt en denkt dat je dit niet lust, geef deze pasta dan toch eens een kans. Zeewierpasta smaakt namelijk heel neutraal, helemaal niet ‘vis-achtig’. Je kunt het zo’n beetje overal mee combineren.

Ik ben er in ieder geval dol op! Vooral ook omdat het zo makkelijk klaar te maken is. Bij gewone pasta moest ik altijd opletten dat ik het niet te lang kookte, want dan werd het te zacht of anders was het te taai. Bij zeewierpasta hoef je je hier niet druk om te maken, omdat het een natuurproduct is. Gewoon 100% zeewier, het is niet eens gemalen of bewerkt, alleen maar gedroogd. Goed hé?

Maar hoe maak je dat dan? Simpel. Je brengt een pan met water aan de kook (ik doe dit altijd in de fluitketel omdat dat sneller gaat). Dat kokende water schenk je over de zeewierpasta in een pan, je doet het deksel erop en dan laat je het 20 minuten staan. Daarna giet je het af. Het resultaat: perfecte beetgare pasta!

Dat kun je vervolgens weer verwerken in een gerecht naar keuze. Bijvoorbeeld deze salade. Of een ander pastagerecht naar keuze!

Zeewierpasta salade met Granaatappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Tip: Je kunt de zeewierpasta lange tijd in de koelkast bewaren wanneer je het eenmaal hebt gekookt, handig wanneer je wat minder tijd hebt en toch een lekkere salade wilt maken.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 50g zeewierpasta (I Sea Pasta)
  • 40g rucola
  • 100g granaatappelpitjes
  • 50g bruine amandelen
  • 1 bosui, in ringen
  • peper en zout
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 3 el citroensap
Bereiding
  1. Breng een pan met water aan de kook en haal deze vervolgens van het vuur. Doe de zeewierpasta erin en plaats het deksel op de pan.
  2. Laat 20 minuten staan en giet daarna af. Spoel de pasta na met koud water.
  3. Verhit in de tussentijd een koekenpan op middelhoog vuur (zonder vet erin!) en rooster hierin de amandelen. Let op dat ze niet verbranden.
  4. Meng rucola, granaatappel, amandelen en bosui door de zeewierpasta en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Besprenkel met olijfolie en citroensap.
 

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.