Apple Pie Chia Parfait

Apple Pie Chia Parfait – Exclusief recept uit Paleo Ontbijt!

Apple Pie Chia Parfait

Ben jij ook zo dol op van die echte verwenontbijtjes? Ik wel! Zo’n chia pudding bijvoorbeeld. Je hebt maar 10 minuutjes nodig om het in elkaar te flansen, daarna laat je de koelkast een nachtje het werk doen, en vervolgens kun je gaan genieten. Met een lange lepel uit je favoriete ontbijtschaaltje, met lekker veel toppings erop. Gewoon omdat het kan!

Omdat deze Appel Pie Chia Parfait zo ontzettend lekker is kon ik niet wachten deze met je te delen. Dit recept staat namelijk ook in mijn nieuwe boek Paleo Ontbijt (ik heb zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan chia pudding) en het leek me gewoon leuk om even een voorproefje met je te delen.

Deze chia pudding heb ik gemaakt met appel en kaneel. Zo is het toch een beetje verwarmend, maar ook lekker fris omdat je ‘m koud opeet. Oh en kaneel helpt bij de regulatie van je bloedsuikerspiegel heb ik me laten vertellen, dat is ook wel handig 😉

Smaakt deze pudding naar meer, meer en nog eens meer? Bekijk dan mijn nieuwste boek Paleo Ontbijt!

Apple Pie Chia Parfait - Exclusief recept uit Paleo Ontbijt!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 200 ml kokosmelk (of kokosyoghurt)
  • 1 el honing
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 2-3 el chia zaad
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 2 tl citroensap
  • ½ tl kaneel
Bereiding
  1. Roer kokosmelk, honing, vanille en chia zaadjes door elkaar in een pot of kom. Zet eventueel 2 uur in de koelkast om op te stijven, of de hele nacht.
  2. Schep het citroensap en de kaneel door de blokjes appel en spatel dit door de chia pudding.
Apple Pie Chia Pudding

Comments 27

  1. Wat een heerlijke combinatie! Ik vind Chia combinaties ook zo lekker als ontbijt en supergezond. Alleen ben ik er wel een beetje huiverig voor, omdat ik bloeddrukverlagende medicijnen gebruik. Wat is jouw ervaring hiermeer, marinka?

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  2. Ziet er heerlijk uit! Vraagje, waarom gebruik je ipv vanillepoeder geen vanillepeul?

    (en heb je nog leuke koningsdag recepten?)

    Groetjes

    1. Post
      Author

      Omdat ik vanillepoeder veel handiger vind 🙂 (en het is goedkoper omdat het niet alleen de zaadjes zijn maar ook de peul zelf die fijn is vermalen)

    1. Post
      Author
  3. Gisteravond , zoals in het recept, het mengsel in de koelkast gezet. Vanmorgen is het een harde klont. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    1. Post
      Author
  4. Gisteravond het mengsel in de koelkast gezet. Net 2 pruimen in stukjes met kaneel en wat water gekookt totdat het water was ingekookt. Warm op het mengsel, heerlijk. Smelt het mengsel natuurlijk wat, maar kon niet wachten.

  5. Gisteravond in de koelkast gezet, met amandelmelk en vanmorgen was het nog steeds helemaal vloeibaar. Tweeënhalve el chiazaad gebruikt en vanille-essence ipv vanillepoeder. Wat is er mis gegaan? (Het is wel lekker trouwens)

    1. Post
      Author

      Geen idee wat er mis is gegaan! Bij mij werkt het wel prima wanneer ik volgens recept werk. Enige wat ik me kan bedenken is dat alcohol uit vanille essence invloed kan hebben op de chia zaadjes maar dat weet ik niet zeker.

  6. ik heb t al een paar keer geprobeerd, ik hou me netjes aan de hoeveelheden, maar iedere keer is het op de bodem wel iets gebonden, maar de rest blijft gewoon vloeibaar.
    Ik laat het ook netjes de hele nacht in de koelkast staan. wat zal er verkeerd gaan?

    1. Post
      Author
  7. Pingback: Love my Paleo Life – le Mode de Vie

  8. Pingback: Review Eetpaleo ontbijt | Fit dankzij voeding

  9. Ik ben allergisch voor appel maar heb géén last als het is bewerkt. Wordt de appel helemaal zacht en smeuïg? Gelden dezelfde hoeveelheden voor ander fruit zoals banaan? Dank je!

    1. Post
      Author

      De appel doe je er pas als laatste bovenop, dus ik denk niet dat het geschikt is bij een allergie. Voor andere fruitsoorten gelden inderdaad dezelfde hoeveelheden 😀

  10. Het maakt ook uit wat voor soort kokosmelk je gebruikt. Zonder toevoegingen moet je hebben, want dan wordt het lobbiger na een nachtje koelkast.
    En lijkt me bovendien gezonder…

    1. Post
      Author
  11. Ik roer het chia mengsel altijd na een uurtje even goed door, dan heb ik geen last van klonten en wordt alle vocht goed opgenomen

  12. Wat als je kokos room gebruikt? Dan zal het denk ik nog dikker worden. In één van je tijdschriften heb ik dit recept ook gezien. Daar staat erbij dat het ook met room kan. (Of is dat het zelfde 🙂 )

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.