Paleo Mueslibollen

Paleo Mueslibollen – Glutenvrij en lactosevrij

Paleo Mueslibollen

Soms heb je tijd om heerlijk, uitgebreid te ontbijten. Ikzelf vind het dan heerlijk om daar echt voor in de keuken te gaan staan en iets extra lekkers te maken. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook dol op een omelet met spek en groente of mijn bulletproof choco drink, maar omdat ik dat vaak eet kan ik extra genieten van iets wat anders dan anders is. Deze Paleo mueslibollen bijvoorbeeld! Uiteraard volledig glutenvrij en lactosevrij, en ze zijn super luchtig terwijl er géén gist in zit.

Kwarkbollen worden kokosyoghurt-bollen

Het geheim voor deze luchtigheid? Kokosyoghurt. Waarom zou je kokosyoghurt in mueslibollen stoppen? Ja, dat vond ik zelf ook een beetje een gek idee eigenlijk. Maar de laatste tijd ben ik al meerdere keren recepten voor kwarkbollen tegen gekomen, waarbij er dus kwark door het broodjesbeslag heen zit en dat leek me best lekker. Dus voor een zuivelvrije en glutenvrije variant koos ik voor een combinatie van kokosyoghurt met cassavemeel.

Cassavemeel

Dat het echter zo goed zou lukken had ik niet helemaal gedacht. Baksels met cassavemeel (ik gebruik het liefste dit merk) willen nogal eens een beetje droog en hard worden een dag nadat je het hebt gemaakt. Op zich vind ik dat geen probleem maar met deze broodjes viel het me op dat dat dus niet het geval was! Ideaal. Zelfs 2 dagen na het bakken hebben we nog een paar van deze broodjes op zitten smikkelen op de Veluwe en ze waren nog steeds best luchtig en zeker niet droog. Feit blijft wel dat ze op de dag van het bakken het allerlekkerste zijn, dus houd daar even rekening mee.

Kortom; aanrader! Deze broodjes zijn heerlijk voor alle luxe ontbijtjes en brunches die eraan zitten te komen (Pasen bijvoorbeeld), maar ze zijn dus ook erg lekker om gewoon zomaar te maken en mee te nemen voor bij je lunchsalade of als tussendoortje.

Paleo Mueslibollen

Het recept voor Paleo Mueslibollen!

Paleo Mueslibollen - Glutenvrij en lactosevrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12-15
Ingrediënten
  • 250g kokosyoghurt
  • 3 grote eieren
  • 3 el ahornsiroop
  • 175g cassavemeel
  • ½ tl bakzout
  • 70g rozijnen
  • 30g walnoten, grof gehakt
  • 30g pompoenpitten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop in een beslagkom de kokosyoghurt, eieren en ahornsiroop door elkaar.
  3. Voeg cassavemeel en bakzout toe en meng tot een dikke, plakkerige massa zonder klontjes. Gebruik hiervoor eventueel een handmixer.
  4. Spatel als laatste de rozijnen, walnoten en pompoenpitten door het beslag.
  5. Schep telkens een flinke lepel van het beslag op de bakplaat, maak ongeveer 12 à 15 broodjes.
  6. Bak de mueslibollen in 30 minuten goudbruin en gaar.
Tip: De mueslibollen zijn het lekkerste op de dag dat je ze hebt gebakken, maar ze laten zich ook goed bewaren in de koelkast.
     

    Comments 15

      1. Post
        Author
    1. Marinka, Ik heb voortaan nogal wat verschillende meelsoorten in huis. Voordat ik weer een pak aanschaf en daarna op voorraad zet bij de rest ben ik benieuwd of het cassavemeel ook te vervangen is? Groet, Daniëlle

      1. Post
        Author
    2. misschien een gekke vraag maar welke rozijnen gebruik jij? ik kan geen ongezoete vinden zonder zonnebloemolie! lijkt me een erg lekker receptje, ga het snel eens maken!

      1. Marinka gebruikt de sultana rozijnen van Horizon, die hebben geen zonnebloemolie. Overigens maakt de zonnebloemolie op een rozijn geen groot verschil, de toegevoegde suikers echter wel.

    3. Ik vind ze heerlijk!!! En weer zo’n mooi inspirerend recept met ruimte om zelf nog wat toe te voegen, dan voel ik me ook nog eens lekker creatief 😉
      Heb namelijk iets meer walnoten en pompoenpitten aan beslag toegevoegd en bestrooid met sesamzaadjes voordat ze de oven in gingen. Ik ga ze zeker vaker maken en experimenteren met andere noten en zaden!

    4. Ik heb in diverse supermarkten gezocht naar kokosyoghurt. Echter zit overal suiker oid in. Waar kopen jullie je yoghurt?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.