Paleo Lasagne

Paleo Lasagne

Paleo Lasagne

Een overheerlijke paleo lasagne gemaakt met plakken courgette. Deze paleo lasagne zit bomvol groenten en is volledig vrij van gluten, granen, zuivel en geraffineerde suikers.

Met de vulling kun je eindeloos variëren, zoals met spekjes in plaats van gehakt. Of wat dacht je van stukjes wortel of pompoen door de saus? Doe vooral wat jij lekker vindt!

In plaats van pastavellen gebruik je plakken courgette. Dit maakt de lasagne lekker licht verteerbaar. En geloof mij, je mist de pastavellen helemaal niet. Je kunt in plaats van courgette ook aubergine gebruiken, of een combinatie van de twee.

Deze paleo lasagne is echt een heerlijke doordeweekse maaltijd. Je kunt een overgebleven portie prima invriezen of de volgende dag meenemen in een lekdichte lunchtrommel.

Eet smakelijk!

Paleo Lasagne
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 500 gram gehakt
  • Doosjes champignons
  • 1,5 courgette (of aubergine)
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • Paar tenen knoflook
  • Blikje tomatenpuree
  • Blik gepelde tomaten
  • Halve fles gezeefde tomaten
  • Naar smaak; peper, zeezout, Italiaanse kruidenmix, chilipeper
  • Kokosolie om in te bakken
Bereiding
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Gehakt rul bakken en even opzij leggen.
  3. Snij de groenten in gelijke stukken. Bak eerst de ui, champignons en de knoflook. Voeg daarna de prei, paprika en een halve courgette toe.
  4. Voeg vervolgens de rulle gehakt toe. Bak de tomatenpuree even mee en voeg daarna de gepelde tomaten en een halve fles gezeefde tomaten toe.
  5. De saus laten pruttelen en op smaak brengen. Om het in te dikken eventueel wat arrowroot aan toevoegen.
  6. Snij in de tussentijd een courgette in plakken met dunschiller/kaasschaaf en vet een ovenschaal in.
  7. Giet een laagje saus in de schaal, leg hier een laagje courgette plakjes op, nog een laag saus, weer courgette en zo doorgaan totdat de saus op is.
  8. Plaats de schaal zo’n 25 minuten in de oven op 200C.
 

Comments 15

  1. De lasagne met courgette was echt heel erg lekker! Een klein beetje gesmokkeld, een heel klein beetje kaas op mijn kant, op de kant van de mannen gewoon wat meer. Ook zij hebben ervan genoten.

  2. Ik heb dit recept gemaakt met glutenvrije lasagnebladen (rijst, mais) ipv 1 aubergine als laagjes (ik gebruik paleorecepten als inspiratie voor glutenvrij en melkvrij eten) en het was echt overheerlijk! De hele familie genoot ervan. Ik ga hem ook snel met auberginebladen proberen.

    1. Post
      Author

      Geen idee! Binnen Paleo tellen we geen calorieën/macro’s maar leer je luisteren naar wat je lichaam nodig heeft 🙂 (het is tenslotte geen dieet)

  3. Wij hebben gesmuld. Het was lekker pittig door de Italiaanse kruiden en de chili. Al met veel vrienden het recept gedeeld.

  4. Vanavond gegeten en het heeft ons erg goed gesmaakt!
    Ik had een mooie gele courgette gebruikt, dus dat zag er vrolijk uit op ons bord 😉

  5. Ik maak deze lasagne super vaak voor mijn dochtertje van net 2. Ze smult er van! Mijn man vind het echter te “soft”, te weinig smaak. Ik doe er lekker veel italiaanse kruiden in (en p&z), maar geen chilipeper vanwege mijm dochter. Heb je tips hoe ik dit toch lekker op smaak kan brengen?

    1. Post
      Author

      Je zou er wat paprikapoeder in kunnen doen, dat is vrij mild (niet te sterk voor kinderen) maar toch lekker kruidig. En een beetje citroensap doet ook weleens wonderen om de smaken beter naar voren te brengen 🙂

    1. Post
      Author
  6. Ik gebruik verse tomaten, ik laat ze lekker pruttelen en doe alle kruiden erbij. Bak in een andere pan alle groeten, en gehakt en meng dit bij mijn tomaten , als deze saus zijn geworden. AIs het te dun is gebruik ik boekweitmeel of arrowroot.

  7. Goedemorgen, ik ben paleo aan het ontdekken en heb 3 receptjes uitgezocht. Eieren in een nest, deze lasagne en de preitaart. Nu ben ik vandaag & morgen vrij en donderdag moet ik weer werken. Zodoende ik vroeg mij af welk recept ik het best van te voren kan maken zodat het eten voor donderdag al (voor een groot deel) klaar is 🙂 Wat adviseer jij? Groet Laura

    1. Zowel de preitaart als de lasagne kun je van tevoren maken en een dag later opwarmen in de oven. De eieren in een nest kost het minste tijd om te maken, dus die zou je ook makkelijk na het werk kunnen maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.