Rosbief wraps en chia pudding

Paleo Lunch – Rosbief-wraps en chia pudding

Rosbief wraps en chia pudding

Een lunch kun je zo luxe en uitgebreid maken als je zelf wilt. Zoals deze bijvoorbeeld: kleine rosbief-wraps met sla, mango en avocado. Plus een heerlijk toetje van chia pudding met wat fruit. Zo is gezond eten op je werk echt niet moeilijk meer, en het kost bovendien weinig extra tijd om een lunch als deze te maken.

Bang dat de chia pudding gaat lekken in je tas? Hoeft niet, want deze RVS lunchtrommels en snackdoosjes hebben een lekvrij deksel. Wel zo handig. Want pudding hoort in je mond, en niet onderin je tas.

Paleo Lunch - Rosbief-wraps en chia pudding
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Het maken van deze lunch is zo gebeurd: de chia pudding zet je de avond van tevoren al klaar in de koelkast (in 2-3 minuten is dat gebeurd) en de grote lunchtrommel maak je 's ochtends. Al met al een kwartiertje werk, maar des te meer eetplezier in je lunchpauze.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Chia pudding
  • Kokosmelk - 400 ml
  • Chia zaad - 4 el
  • Vanillepoeder - ¼ tl
  • Fruit - naar keuze
Rosbief -wraps
  • Rosbief - 100g, gesneden
  • Mango - 1, rijp
  • Avocado - 1, rijp
  • Baby romaine sla - 1 kropje
Bereiding
Chia pudding
  1. Meng kokosmelk met chia zaad en vanillepoeder en laat dit af gedekt in de koelkast tenminste 2 uur indikken.
  2. Serveer met vers f ruit.
Rosbief-wraps
  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  3. Neem telkens een plakje rosbief en wikkel dit om een reepje mango en een plakje avocado.
  4. Leg iedere rosbief -wrap op een blaadje baby romaine sla.
 

Comments 24

  1. Wat een goed idee om Chiazaad met kokosmelk te laten wellen. Tot nu toe deed ik dat altijd gewoon met water.
    Ik ga het een keer proberen. Lijkt me lekker met een paar druppels stevia.

  2. Hoi Marinka,
    Kun je aangeven welke lunchtrommels met lekvrije deksels dit zijn en waar ik ze kan bestellen? Ik neem aan dat je andere lekvrije deksels bedoelt dan de deksels die er bij horen, aangezien die niet helemaal lekvrij zijn volgens de beschrijving.

    1. Post
      Author

      Hoi Marjan! Ik bedoel inderdaad de lunchtrommels op http://www.eetpaleowinkel.nl. Bij de ovale lunchtrommel zit een bakje waar je bijvoorbeeld de pudding in kunt doen (deze lekt echt niet en is geschikt voor alle vloeibare gerechten), maar de rest van de lunch kun je in de overige RVS lunchtrommels meenemen. Ik heb ze uitvoerig getest, maar alleen wanneer je er iets héél vloeibaars in zou doen (bouillon of soep bijvoorbeeld) kunnen ze gaan lekken.

  3. Hi, ik heb dit gemaakt en het is echt lekker.. Zonder stevia of wat dan ook in de pudding. Ook de rosbiefwraps…. Ik heb ze wel met parmaham gemaakt…. Heel lekker

    1. Post
      Author
  4. Rosbief-wraps geprobeerd, heerlijk. De chia pudding, wonderlijk moet ik zeggen, geen vanillesuiker gebruikt en alleen blauwe bessen, misschien voor herhaling vatbaar.

    1. Post
      Author
        1. Post
          Author
  5. Dit lijkt me erg lekker, maar helaas kan ik niet tegen chiazaad (mijn bloed wordt dan te dun)
    Als ik de chiazaden vervang door lijnzaad zou ik dan wellicht hetzelfde effect krijgen? Of wordt het dan te lijmachtig. Heb jij dat ooit uitgeprobeerd?

    Met vriendelijke groet,
    Marianne

    1. Post
      Author

      Hoi Marianne, ik denk dat je dan beter niet zo’n pudding kunt maken. Lijnzaad werkt inderdaad heel anders 🙂 Maar er staan nog veel meer pudding/pap-recepten op de site zónder chia-zaad, dus dat is misschien wel een optie.

  6. Hoi Marinka,
    Dit lijkt me heerlijk. Chiapudding maak ik al vaak.
    Wat ik me wel afvraag is of de avocado niet bruin wordt?
    Want je gebruikt geen citroensap?
    Groetjes
    Sandra

    1. Post
      Author
  7. Hoi Marinka,
    Is dat niet veel Chia pudding voor een persoon? Hij staat nu in de koelkast voor morgen maar hoeveel chiazaad per dag is nog oke? Het lijkt me wel heerlijk!

    1. Post
      Author
  8. Hallo Marinka,

    Hoe zou het kunnen komen dat de kokosmelk niet indikt met de vanillepoeder en chia ?
    Het lukte ons vorige week wel maar deze week niet helaas, we weten eigenlijk niet het verschil of wat we verkeerd doen.
    Onderop werd het wel dikker maar bovenop nog veel niet….hoe zou dit komen denk je ?

    Met vriendelijke groet,
    Vincent Kalkman

    1. O nee, wat vervelend! Heb je de juiste verhoudingen gebruikt en de pudding lang genoeg in de koelkast laten indikken? Ik heb helaas geen idee wat er anders verkeerd zou kunnen gaan.

  9. De kokosmelk die bij alle recepten gebruikt wordt, is dit de melk in brikpakken of de ‘room’ in blik? Die is wel veel dikker..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.