Snelle stoofpot

Snelle stoofpot

Snelle stoofpot

Hebben jullie vorige week ook zo genoten van het warme voorjaarszonnetje? Heerlijk vond ik het! Bijna de hele week lekker aan het werk geweest in de moestuin, wat een genot (op de spierpijn na dan 😉 ) Dan is het best weer even jammer dat het nu weer zo koud is, veel wolken en een guur windje. Dus, tijd voor een verwarmend gerecht. Tijd voor een lekkere snelle stoofpot!

Zelf maak ik deze snelle stoofpot in de slowcooker. Zoals jullie weten ben ik liever lui dan moe in de keuken en dan is de slowcooker echt een uitkomst. Ingrediënten erin, water of bouillon erbij, en een paar uurtjes later is je stoofpot klaar! Heb je geen slowcooker dan kun je dit gerecht natuurlijk ook prima in de ouderwetse braadpan op het gasfornuis klaarmaken.

Nog een restje over van dit snelle stoofpotje? Lekker meenemen naar je werk de volgende dag!
Ik warm het ’s ochtends even op in een steelpannetje en dat gaat dan in een thermosbakje van Lunchbot zo de tas in. Blijft heerlijk warm tot aan de lunch. Eet smakelijk!

Snelle stoofpot
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 750 gram runderlappen
  • 2 eetlepels kokosolie om in te bakken
  • 4 flinke winterwortelen
  • Halve knolselderij
  • 250 gram champignons
  • 2 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 4 peperkorrels (of versgemalen peper)
  • ½ tl tijm
  • 1 tl zeezout ( of naar smaak)
  • Ongeveer 1 liter water of (zelf getrokken) bouillon
  • Optioneel; 200 ml rode wijn
  • Optioneel; 1-2 eetlepels arrowroot
Bereiding
  1. Snij de runderlappen in stukken en bak deze kort aan in de braadpan. Je kunt het aanbakken (bij gebrek aan tijd) ook overslaan en het vlees rechtstreeks in de stoofpot leggen. Het mist dan wel een wat diepere smaak maar is nog steeds erg lekker.
  2. Snij de wortelen, knolselderij, uien, champignons en knoflook in grove stukken.
  3. Plaats alle ingrediënten in de slowcooker of braadpan, voeg de tomatenpuree, kruiden, specerijen en eventueel de rode wijn toe.
  4. Giet er nu zoveel water of bouillon bij dat het gerecht nét niet helemaal onder water staat.
  5. Laat de slowcooker op ‘low’ tenminste voor 6 uur staan (of high voor 4 uur).
  6. Wanneer je gebruik maakt van een braadpan, zet dan de pan op het kleinste pitje en laat het gerecht in 2 tot 3 uur gaar pruttelen. Let er dan wel op dat je, indien nodig, af en toe een beetje water toevoegt om te voorkomen dat de stoofpot droog kookt en gaat aanbakken.
  7. Wanneer het gerecht gaar is kun je de stoofpot eventueel nog wat indikken door 1 á 2 eetlepels arrowroot (of maïzena) door de saus te roeren en nog even te verwarmen totdat de saus is ingedikt
 

Comments 10

  1. Hoi Marinka,

    Super lekker dit gerecht, heb het gisteren gemaakt voor mijn familie en iedereen vond het onwijs lekker!

    Groetjes ellen

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Dat zou kunnen. Je kunt hiervoor in principe alle soorten vlees gebruiken dat geschikt is als stoofvlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.