appel mosterdsaus

Appel Mosterdsaus

appel mosterd saus

Een saus die snel klaar is, waar geen ongezonde ingrediënten inzitten en die bij veel verschillende gerechten gegeten kan worden. Handig! Deze appel mosterdsaus is er zo één. De eerste keer dat ik hem maakte, heb ik hem met een gebakken schelvisfilet gegeten: heerlijk.

Maar ik durf te zeggen dat je de saus ook als dressing over een salade kunt gebruiken, ik ga het in elk geval proberen. De saus smaakt zoetig van de appel, heeft wat pit van de mosterd zonder dat dit overheerst en de salie geeft er nog net wat extra smaak aan.

De appel mosterdsaus kan zowel warm als koud worden gegeten.

Appel Mosterdsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • Kokosmelk - 1 cup (240ml) + 1 tl
  • Appel - 1, zoet van smaak, gewassen en klokhuis verwijderd
  • Geel mosterdpoeder - 1 el
  • Appelazijn - 2 tl
  • Salie - ½ tl, gedroogd
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Arrowroot - 1 tl
Bereiding
  1. Hak de appel in grove stukken en combineer deze met 1 cup kokosmelk in een sauspan. Pureer het met een staaf mixer tot een gladde massa. Dit kan ook in de blender.
  2. Voeg het mosterdpoeder, de appelazijn, salie, zout en peper toe en verwarm het geheel tot het net niet kookt. Zet het vuur lager en laat de saus 5 minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert.
  3. Maak in de tussentijd van de arrowroot samen met 1 tl kokosmelk een vloeibaar papje in een klein kommetje.
  4. Schenk met 1 hand geleidelijk het arrowrootpapje in de saus terwijl je met een garde heel goed roert. Dit is om klontjes te voorkomen.
  5. Verhit nog ongeveer 1 minuut tot de saus wat dikker is geworden, roer regelmatig.
  6. Serveer de saus warm of koud bij bijvoorbeeld gebakken witvis, een varkenslapje, kipfilet, wat je maar wilt. Eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.