viscurry met banaan

Viscurry met banaan

viscurry

Dit recept voor viscurry is echt ontzettend makkelijk en snel klaar. Toen ik het maakte, had ik eigenlijk geen zin om te koken (ja, ook dat komt wel eens voor) en ik was ook niet van plan een nieuw recept te maken. Ik wist dat ik een viscurry ging maken met witte kool, maar daar hield het wel mee op.

Een kwartiertje later stond er een geurig, fruitige viscurry op tafel; toch maar een foto van maken en het recept uitwerken!

De banaan voegt echt iets toe aan dit gerecht, maar je zou ook kunnen experimenteren met ander fruit zoals ananas, mango of peer. In mijn gerecht heb ik kabeljauw gebruikt; het is lastig om deze heel te houden in een wokgerecht. Schrik dus niet als de vis uit elkaar valt. In plaats van kabeljauw kun je elke witvis naar keuze gebruiken. Een stevige witvis zal mooiere blokjes geven in het gerecht.

Viscurry met banaan
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Witvisfilet - 300g, in blokjes
  • Uien - 2 kleine, in dunne ringen
  • Witte kool - ½, kern verwijderd en in reepjes
  • Kerrie - 1 el
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Santen - ¼ cup (60ml), fijn gehakt of evt. vloeibaar
  • Banaan - 1, in plakjes
  • Koriander - ¼ cup, vers, fijn gesneden
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin de uien glazig en zacht. Voeg vervolgens de vis toe en roerbak tot de vis bijna gaar is.
  2. Schep de witte kool er doorheen en voeg de kerrie, knof look, peper en zout toe. Voeg ook de santen toe, samen met een 120ml water.
  3. Blijf roeren tot alle santen op is gelost en zich een dikke curry heeft gevormd. Voeg eventueel wat extra water toe om de curry wat te verdunnen. Laat ca. 5 minuten pruttelen tot de witte kool zachter is.
  4. Schep de plakjes banaan er in de laatste minuut doorheen om deze mee te laten warmen.
  5. Roer vlak voor het serveren de verse koriander door de curry, verdeel het gerecht over 2 borden, serveer en eet smakelijk!
 

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.