Aziatische woksaus

Aziatische Woksaus

Aziatische woksaus

Even lekker wat groenten wokken, kip of runderreepjes erbij, en klaar ben je. Makkelijk, toch? In principe is dat mijn meest favoriete Paleo maaltijd. Ik ben dol op vrijwel alles uit de wok, maar ook omdat het zo lekker snel klaar is. Het enige punt is: hoe breng je die wokschotel goed op smaak, zonder dat je 101 kruidenpotjes in je kast nodig hebt?? Daarom heb ik deze Aziatische woksaus bedacht.

Lekker, snel en je kunt een extra grote batch maken zodat je altijd woksaus op voorraad hebt. Zonder pakjes of zakjes natuurlijk.

Met onderstaand recept kun je een maaltijd voor ongeveer 6 à 8 personen op smaak brengen. Eet je echter met minder personen, dan gebruik je ook minder saus en de rest gaat in de koelkast of vriezer voor een volgende keer. Vries de saus desnoods in grote ijsblokjesvormen in zodat je  per persoon waar je voor kookt telkens 1 blokje kunt gebruiken. Zo makkelijk kan het zijn!

Je kunt de saus 1 week in de koelkast bewaren, of 3 maanden in de vriezer.

Lekker met woksaus

Oké, woksaus maken is dus heel makkelijk. Maar hoe maak je er een maaltijd van? Ik zal je een paar opties geven!

  1. Kippendijfilet, ui, broccoli, zoete aardappel, cashewnoten
  2. Kippendijfilet, asperges, pompoen, shii-takes
  3. Runderreepjes, spruitjes (fijn gesneden of geraspt), champignons, mango
  4. Buikspek, prei, Chinese kool, cashewnoten en bosuitjes erop als garnering

Ook verse groene kruiden zoals koriander en peterselie zijn heel lekker om op het laatste moment door je wokschotel te mengen.

En als laatste ben ik erachter gekomen dat deze saus ontzettend lekker is wanneer je deze in de slowcooker gebruikt. Schenk de saus bijvoorbeeld over kip of een stuk procureur of riblappen en je maakt daarmee in een handomdraai heerlijk draadjesvlees! Bijvoorbeeld in dit recept voor een heerlijke loempia bowl.

Aziatische Woksaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6-8
Ingrediënten
  • 60 ml coconut aminos
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 chilipeper (optioneel)
  • 2 el sesamzaad
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ¼ tl zwarte peper
Bereiding
  1. Pureer alle ingrediënten tot een gladde saus. Voeg toe tijdens het wokken van vlees, vis en/of groenten.
Aziatische woksaus

Comments 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.