Loempia Bowl met pulled chicken

Loempia Bowl met Pulled Chicken

Loempia Bowl met pulled chicken

Dus jij wilt je lunch weleens anders dan anders maken? De salades komen je neus nog nét niet uit namelijk, maar je hebt ook geen idee wat je dan wél kunt maken. Speciaal voor jou (of voor ieder ander die gewoon lekker wil eten) heb ik deze loempia bowl met pulled chicken gemaakt. Klinkt misschien ingewikkeld, maar geloof me wanneer ik je vertel dat deze heel erg gemakkelijk te maken is.

Mijn inspiratie komt, zoals de naam al doet vermoeden, van de loempia, maar dan zonder het knapperige jasje. En ook zonder lading taugé, want daar houd ik niet zo van. Wat je dan wél in deze bowl vindt, is een combinatie van heerlijke, knapperige groenten samen met avocado, frisse kiemen, cashewnootjes en een heerlijke pulled chicken. Vooral die kip is mijn favoriet. Ik weet natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om groenten te eten, maar als ik alleen deze pulled chicken zou hebben zou ik ook een gelukkig mens zijn. Met de avocado misschien, want dat maakt alles nog net wat beter.

Pulled chicken in 5 stappen

Hoe je die kip maakt? Su-per-sim-pel! Je legt de kip in de slowcooker (stap 1). Je schenkt de zelfgemaakte woksaus eroverheen (stap 2). Zet de slowcooker aan (stap 3). Paar uurtjes wachten (stap 4, dit is de moeilijkste stap). En als vijfde stap trek je de kip uit elkaar met 2 vorken. Er zijn zelfs mensen die pulled chicken maken met een mixer, zoek maar eens op YouTube, maar ik kan je niet aanraden om dat te proberen. Dat wordt nogal een… chaos. Je wilt tenslotte niet de stukjes kip een maand later nog achter een of ander kastje terug vinden.

Loempia bowl

Klaar voor het recept? Ik ben echt heel benieuwd wat je er van vindt! Laat je het me weten als je deze hebt geprobeerd? Je vindt dit recept trouwens ook in Paleo Magazine nummer 1 van 2018, het speciale challenge nummer.

Loempia Bowl met Pulled Chicken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 250g kipfilet
  • ½ portie woksaus (het recept vind je hier)
  • 1 courgette
  • Handjevol rode kool kiemen
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
  • 150g wortelrasp
  • 30g cashewnoten
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
Bereiding
  1. Leg de kipfilet in een slowcooker en schenk de woksaus hier overheen. Laat de kip op de hoge stand van de slowcooker in 2,5 uur garen.
  2. Laat de kip eventjes afkoelen en trek het vlees vervolgens met behulp van 2 vorken in draadjes.
  3. Snijd de courgette tot lange slierten met behulp van een spiraalsnijder. Verdeel over 2 borden.
  4. Verdeel de kiemen, mango, bosui, komkommer, wortelrasp, cashewnoten en avocado over de borden.
  5. Serveer met de draadjeskip.
 

Comments 10

  1. Wat een heerlijk recept lijkt me dit. Ik zou het graag uitproberen, ware het niet dat ik geen slowcooker heb… Is er nog een andere bereidingswijze om de kip op deze manier te garen?

    1. Je kunt slowcooker recepten ook op het fornuis maken 🙂 Je doet hiervoor de ingrediënten in een braadpan op een heel laag vuurtje en neemt de helft van de kooktijd die in het recept staat. De helft van de kooktijd op het fornuis ten opzichte van de slowcooker is omdat de temperatuur op het fornuis veel hoger is dan in de slowcooker. Een slowcooker wordt nooit warmer dan 100 graden Celsius. Een pan op het fornuis is altijd heter en daarmee is het gerecht gemiddeld gezien twee keer zo snel klaar. Veel kookplezier en eet smakelijk!

    1. Je kunt slowcooker recepten ook op het fornuis maken 🙂 Je doet hiervoor de ingrediënten in een braadpan op een heel laag vuurtje en neemt de helft van de kooktijd die in het recept staat. De helft van de kooktijd op het fornuis ten opzichte van de slowcooker is omdat de temperatuur op het fornuis veel hoger is dan in de slowcooker. Een slowcooker wordt nooit warmer dan 100 graden Celsius. Een pan op het fornuis is altijd heter en daarmee is het gerecht gemiddeld gezien twee keer zo snel klaar. Veel kookplezier en eet smakelijk!

    1. Dat kan allebei, maar als je het vlees in draadjes trekt met twee vorken dan raden we je aan om de kipfilet een beetje af te laten koelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.