rabarbercompote

Rabarbercompote

rabarbercompote

Dit recept voor rabarbercompote is heel makkelijk. En dan bedoel ik écht heel erg makkelijk. Je moet er natuurlijk van houden, maar rabarber is erg veelzijdig, net zoals deze compote.

In een kwartiertje is de compote al gemaakt. Zorg bij het bereiden ervoor dat je de compote goed blijft doorroeren, zodat het niet aanbrandt. De santen (ook wel kokoscrème genoemd), vanille en wat palmsuiker maken de rabarbercompote heerlijk zacht en licht zoet van smaak. Voeg naar eigen smaak eventueel wat meer suiker toe, als je graag een zoetere compote wilt.

Je kunt het (zoals op de foto) bij een stuk gegrild vlees serveren, maar het is ook heel lekker als toetje. Doe er bijvoorbeeld een lekker kruimellaagje op van nootjes en kokos, zet het in de oven en je hebt een heerlijke rabarbercrumble!

Of doe het zoals ik: eet de compote de ene dag op je vlees en de volgende ochtend als onderdeel van je ontbijt.

Rabarbercompote
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • Rabarber - 4 lange stengels, in stukken gesneden
  • Palmsuiker - 2 el
  • Santen - 2 el
  • Vanillemerg - ¼ tl
Bereiding
  1. Doe de stukken rabarber in een pannetje samen met 1 el water en verwarm het over laag vuur. Roer het regelmatig, zeker in het begin is het gevoelig voor aanbranden.
  2. Voeg de palmsuiker, santen en vanille toe wanneer de rabarber zacht begint te worden en laat het geheel ca. 10 minuten pruttelen. Roer regelmatig.
  3. Serveer bij een stukje vlees of bijvoorbeeld als toetje, en eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.