Pulled Beef met Munt en Limoen

Pulled Beef met Munt en Limoen

Pulled Beef met Munt en Limoen

Ook in de zomer heb je natuurlijk van die dagen waarop je veel liever de slowcooker even aan zet, in plaats van dat je zelf urenlang in de keuken gaat staan. Ten minste, ik heb dat regelmatig! Daarom zorg ik altijd voor een voorraadje stoofvlees in de vriezer. Dat hoef ik alleen nog maar te ontdooien, en vervolgens maak ik er bijvoorbeeld pulled beef van.

Deze lekker frisse variant bijvoorbeeld! Heerlijk kruidig, maar ook heel geschikt voor de zomer dankzij verse munt en sappige limoenen.

Serveer deze bijvoorbeeld in (zelfgemaakte) Paleo wraps met een salade en guacamole erbij. Of met wat geroosterde groenten. Dan ben je zó klaar!

Pulled Beef met Munt en Limoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6-8
Ingrediënten
  • 1 kg stooflappen of riblappen
  • 150 ml bottenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • sap van 2 limoenen
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl zout
  • ½ tl versgemalen peper
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 4 el verse munt, fijn gesneden
Bereiding
  1. Leg de stooflappen of riblappen in de slowcooker, schenk er de bottenbouillon overheen.
  2. Bestrooi nu met de gedroogde kruiden en het limoensap, en leg er vervolgens de gesnipperde ui en knoflook bovenop.
  3. Zet de slowcooker op de lage stand, doe het deksel erop en laat het vlees in ca. 8 uur gaar stoven.
  4. Trek het vlees uit elkaar met behulp van 2 vorken en meng vervolgens met de verse munt.

Meer heerlijke slowcookerrecepten? In mijn boek Paleo Slowcooker vind je er maar liefst 64!

Comments 7

  1. Suddervlees: heerlijk!
    ‘k Weet dat het nowadays ” pulled porc’ heet, en omdat ik lange tijd Oma’s petroleum stelletje heb bewaard, lijkt mij dat nu een prima ‘ slow cooker’! 😉
    An@🍀

  2. Ben benieuwd. Ga deze nu opzetten. Erg blij met jouw recepten. Die rundertong is ook heerlijk!!

  3. Vandaag dit recept gemaakt. Helemaal goed! In plaats van een slow-cooker heb ik een Romertopf gebruikt en die 8 uur in de Big Green Egg op 80 graden gezet. Het vet was nog wat hard, maar verder was het vlees goed gaar en zeker met de jus erbij heel smaakvol!

  4. Kan je ipv bottenbouillon ook rundvleesbouillon gebruiken?

  5. Beste Marinka,
    Ik wil dit recept zaterdag maken en heb een Instant Pot. Zou ik dezelfde resultaten bereiken als ik 40-45 min op High Pressure kook? Kan ik iets langer uitslapen 😉

    1. Hee Anke, oehh.. ik durf het niet te zeggen hoor! Heb het namelijk niet getest. Je zou het vandaag/morgen kunnen testen zodat je zodat zou kunnen uitslapen als het werkt natuurljk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.