Bacon Burger Bites

Bacon Burger Bites

Bacon Burger Bites

Wanneer ik denk aan hamburgers dan denk ik ook meteen aan de toppings die ik erop wil. Bacon bijvoorbeeld! Dat bracht me op het idee om een soort mini hamburgers te maken, als hapje om aan gasten te serveren (erg leuk op een verjaardag) of juist om mee te nemen bij een picknick of potluck. Vandaar deze Bacon Burger Bites.

Hamburgers zonder bindmiddel?

Eén van de vragen die vaak worden gesteld wanneer ik een recept voor hamburgers (of gehaktballen) plaats is of er geen bindmiddel in hoeft te zitten. Zoals een eitje en een soort meel. Eigenlijk ligt dat volledig aan het soort gehakt wat je gebruikt.

Ik denk dat jij dit ook wel kent: je koopt gehakt uit de supermarkt en wanneer je het gaat bakken loopt het als het ware leeg in de pan, zo veel vocht komt eruit. Dat gebeurt dus ook wanneer je een hamburger van dat gehakt maakt. In dat geval kan het inderdaad slim zijn om een schepje kokosmeel en een eitje aan je gehakt toe te voegen wanneer je er hamburgers van gaat maken. Eigenlijk compenseer je op die manier ietwat de lage kwaliteit van je vlees (zonde, want vlees van goede kwaliteit is veel lekkerder en makkelijker om mee te werken).

Wat ik daarom altijd doe is mijn gehakt bij de Woeste Grond bestellen. Dat is afkomstig van dieren die een echt goed (en langer!) leven hebben gehad in de natuur. De dieren hebben geen antibiotica gehad en het vlees wordt sowieso niet bewerkt door er bijvoorbeeld water in te injecteren. Kortom; vlees van echt goede kwaliteit. Dat vlees loopt dus ook totaal niet leeg in de pan en leent zich perfect om hamburger van te maken. Zonder bindmiddel.

Bacon Burger Bites

Naast het feit dat je voor deze mini hamburgers dus géén bindmiddel nodig hebt, zijn ze ook gewoon ontzettend lekker. Ik hoop dat je ze gaat proberen want hier waren ze absoluut een succes. Vooral met de plakken zoete aardappel als bodem, knapperige bacon en zo’n kruidige olijf. Heerlijk.

Bacon Burger Bites
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • 250g zoete aardappel
  • 250g rundergehakt
  • 2 tl gehaktkruiden naar keuze
  • 2 el kokosolie
  • 12 blaadjes rucola
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 6 kalamata olijven zonder pit
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de zoete aardappel goed schoon onder de kraan en snijd deze vervolgens in plakken van ½ cm dik.
  3. Wrijf de plakken zoete aardappel in met wat kokosolie en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
  4. Kneed in de tussentijd de gehaktkruiden door het gehakt en vorm hiervan 6 kleine hamburgers.
  5. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgertjes rondom goudbruin en gaar.
  6. Bak ook de plakjes ontbijtspek knapperig en snijd deze door de helft.
  7. Neem telkens een plakje zoete aardappel, leg er 2 blaadjes rucola op, vervolgens een hamburgertje, een stukje ontbijtspek en een olijf. Steek een prikker in de hapjes om ze op hun plaats te houden.
 

Comments 1

  1. Pingback: Paleo AIP Zomergerechten Round-up | PA-PA-PALEO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.