Carrot Cake Balletjes

Carrot Cake Balletjes

De lekkerste snackballetjes die ik in tijden heb gemaakt – maar wat wil je ook, als iets naar Carrot Cake smaakt is het toch altijd goed? Deze smeuïge paleo snacks zijn gemaakt met slechts 7 ingrediënten die je misschien zelfs al in huis hebt. Frisse wortels, zachte Medjool dadels en natuurlijk knapperige noten en zaden. Het laagje geraspte kokos maakt het helemaal af waardoor je je haast op een tropisch eiland waant wanneer je deze carrot cake balletjes eet. En in geheel praktisch opzicht zorgt die laag kokos er ook voor dat ze niet aan je handen plakken, wel zo fijn!

Op mijn instagram account deel ik super vaak previews voor de komende nummers van Paleo Magazine, wanneer ik eenmaal aan het koken ben voor het tijdschrift vind ik het nu eenmaal heel leuk om daar een en ander van te delen. Het komt echter niet zo vaak voor dat ik ook al meteen een recept deel wat in het magazine komt te staan, maar deze keer kon ik dat toch echt niet laten.

Carrot Cake snack

Mijn lezers op instagram waren het er dan ook volledig mee eens – dit recept moet NU online komen. Snap ik, want: Carrot Cake balletjes. Die zou ik ook meteen willen maken als ik ze zag, en daarna opeten natuurlijk. Al moet ik zeggen dat je er niet van blijft eten, na een stuk of 3 zit je wel vol (ik heb mezelf natuurlijk voor iedereen opgeofferd om dat te testen) en dat maakt dan ook dat dit een heel geschikte snack is.

Handig als je tussen je maaltijden door ineens trek krijgt. Leuk bij een zelfgemaakte Paleo-proof high tea, bij de koffie of thee wanneer je visite hebt, of natuurlijk voor de kids! Je kunt ze zelfs in hun lunchtrommeltje stoppen (of in die van jezelf natuurlijk) of uitdelen wanneer ze uit school komen.

Dus bij deze; hét recept voor Carrot Cake balletjes.

Carrot Cake Balletjes

Paleo Magazine

Voor de overige recepten moet je toch echt even wachten op het nieuwe nummer van Paleo Magazine, in maart valt deze weer op de deurmat wanneer je een abonnement hebt. Geloof me, het is het wachten absoluut waard want er staan nog heel veel meer lekkere recepten in.

Is Paleo Magazine voor jou nog helemaal nieuw? Dan kun je via deze link een gratis digitaal nummer downloaden, dan heb je meteen een goede indruk van het blad.

Carrot Cake Balletjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 18-20
Ingrediënten
  • 225g Medjool dadels, zonder pit
  • 125g wortel, geraspt
  • 75g zonnebloempitten
  • 50g pecannoten
  • 50g walnoten
  • ½ tl kaneel
  • 8 el kokosrasp
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten behalve het kokosrasp in een foodprocessor.
  2. Maal tot een plakkerige, korrelige massa. Schraap het mengsel af en toe van de randen van de foodprocessor naar beneden, zodat alles gelijkmatig wordt gemalen.
  3. Schep de kokosrasp in een kommetje.
  4. Rol ongeveer 18-20 balletjes van gelijke grootte (pingpongbal formaat) en wentel deze vervolgens door de kokosrasp.
  5. Bewaar de carrot cake balletjes maximaal 1 week in de koelkast.
Carrot Cake Balletjes

Comments 8

  1. Hoi Marinka,
    Is het te doen om deze ingrediënten in bijvoorbeeld een blender fijn te malen?
    Of beter met een staafmixer?
    Ik heb geen foodprocessor, maar lijkt me echt een heerlijk recept!
    Voordat ik alles in huis haal en de keuken onder knoei, lijkt het me handig om te weten welk alternatief ik kan gebruiken. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.