Chocolade Kogels

Chocolade Kogels-2

Na een recept voor Appel-kaneel Kogels, mocht een tegenhanger natuurlijk niet ontbreken! Een variant met chocolade, want ja, dat doet het nu eenmaal altijd goed. Tenminste, hier in huis wel! Meestal probeer ik gewoon géén chocola in huis te halen, wat overigens niet altijd lukt. Met honger naar de supermarkt gaan doet onze voorraadkast namelijk veel goeds: na afloop hebben we volop keuze uit allerlei lekkers wat we eigenlijk helemaal niet nodig hebben.
Noten- en vruchtenrepen, chocolade in allerlei soorten en maten, bakbanaanchips, en zo af en toe doen zelfs gezouten nootjes hun intrede. De chocolade gaat altijd als eerste op. Als zo’n reep eenmaal aangebroken is dan overleeft hij het nog geen 24 uur…

Daarnaast heb ik ook altijd cacao in huis waar ik dan wel weer iets chocolade-achtigs mee weet te maken; wanneer we halverwege een film ineens honger hebben bijvoorbeeld, of wanneer die ene maaltijd toch wat weinig bleek te zijn. Niet de beste gewoonte, maar ik gebruik heel pure producten en voeg nooit veel zoetigheid toe. Wat kokosroom met cacao en een klein beetje honing maakt al een heerlijke chocolademousse, doe er wat vers fruit (of uit de diepvries) op en je hebt een prima snack die behoorlijk vult. Of een mousse van avocado met cacao bijvoorbeeld, erg lekker.
Ik voel me er in ieder geval niet schuldig over om af en toe zoiets te eten en volgens mij is dat nog het belangrijkste!

Cacao bevat overigens ook lekker veel antioxidanten en mineralen. Helemaal zo slecht niet dus! Al bedoel ik hiermee natuurlijk niet te zeggen dat je elke dag een reep chocola moet eten. (jammer he? 😉 )

Wat is jouw favoriete soort/smaak chocolade?
Ikzelf ben echt dol op de repen van Vivani met 92% cacao, deze is vrij van sojalecithine en bovendien gezoet met kokosbloesemsuiker. Hoewel de reep 92% cacao bevat is hij eigenlijk helemaal niet zo bitter van smaak als je zou verwachten. Daarnaast kan ik ook erg genieten van een reepje Lovechock op zijn tijd, liefst gewoon de pure variant met cacao nibs.

Chocolade Kogels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 15
Ingrediënten
  • 350g witte amandelen
  • 300g dadels, zonder pit
  • 50g cacao
  • ½ tl vanillepoeder
  • 100g zonnebloempitten
  • water
Bereiding
  1. Hak de zonnebloempitten grof met behulp van de foodprocessor, strooi ze op een bord en zet apart.
  2. Combineer amandelen, dadels, cacao en vanille in de foodprocessor en maal tot een dikke, gladde massa. Voeg geleidelijk wat water toe om het mengsel fijner te laten worden: begin met een scheutje water tot maximaal 100 ml.
  3. Neem telkens een flinke lepel van het mengsel en rol dit tussen je handen tot een mooie bol ter grootte van een golfbal.
  4. Rol de chocolade kogels door de zonnebloempitten op het bord tot ze volledig bedekt zijn.
  5. Serveer meteen of bewaar de chocolade kogels tot gebruik in de koelkast.
 

Comments 2

  1. Hoi Marinka, wat een lekker en simpel recept. Weetje wat ik nu zo waardeer? Dat je zo eerlijk bent, en ook heeeel herkenbaar is als je met honger naar de winkel gaat en weer met allerlei healty reepjes en chocolade terug komt 😉

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.