Chocolade-vanilletaart

Chocolade-vanilletaart

Chocolade-vanilletaart

Ieder jaar vraag ik mijn vriend wat voor taart hij voor zijn verjaardag wil. Vorig jaar maakte ik een bessentaart, maar dit jaar was het verzoek ‘zo’n chocoladetaart’. Twee jaar geleden had ik twee verschillende chocoladetaarten gemaakt, maar we wisten allebei niet meer welke nou ook alweer het lekkerste was. Daarnaast had ik geen idee meer welke recepten ik had gebruikt, dus heb ik maar weer iets nieuws verzonnen.

Uiteindelijk is dat deze taart geworden; een chocolade-vanilletaart. Een rauwe bodem van noten, kokos en dadels, een chocoladelaag en daarop een vanillelaag. Gegarneerd met wat chocoladeschaafsel. De taart is volledig lactosevrij en glutenvrij en alleen gezoet met dadels en honing.

Behoorlijk machtig, maar wel heel erg lekker. Geniet ervan!

Chocolade-vanilletaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediënten
Bodem
  • Amandelen - 225g
  • Medjool dadels - 120g, zonder pit
  • Kokosrasp - 40g
Chocoladelaag
  • Cashewnoten - 225g
  • Medjool dadels - 150g
  • Cacao - 50g
  • Water - 240 ml
  • Kokosolie - 120 ml
Vanillelaag
  • Cashewnoten - 225g
  • Santen - 100g (je kunt hier ook kokosolie voor gebruiken)
  • Honing - 50 ml
  • Water - 120 ml
  • Vanillemerg - ½ tl
Extra
  • Pure chocolade - 50g, geraspt (optioneel, als garnering)
Bereiding
  1. Begin met het maken van de bodem: combineer amandelen, dadels en kokosrasp in de
  2. foodprocessor en maal dit in ca. 1 minuut tot een korrelige maar plakkerige massa.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het stevig aan met de hand of achterkant van een lepel om de taartbodem te vormen.
  4. Maak de foodprocessor schoon en combineer er alle ingrediënten voor de chocoladelaag in. Maal dit tot een gladde, romige massa.
  5. Schep het chocolademengsel op de taartbodem en verdeel het er netjes overheen. Strijk glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  6. Maak de foodprocessor weer opnieuw schoon en combineer er nu de ingrediënten voor de
  7. vanillelaag in.
  8. Maal tot een gladde, romige massa en schep het vervolgens op de chocoladelaag in de springvorm. Dit mengsel is iets dikker dan de chocoladelaag, verdeel het er dus voorzichtig overheen anders mengen de twee lagen zich.
  9. Zet de taart ten minste 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Bestrooi de taart eventueel met wat geraspte pure chocolade.
  11. Snijd de taart in punten, serveer en eet smakelijk!
 

Comments 13

  1. Gisteravond heb ik de taart gemaakt en ik was al weg van het vanillemengsel. Zojuist aangesneden: een prachtige taart om te zien, ook zoals bij jou op de foto en erg lekker. Mijn (puber)kinderen vinden hem ook heerlijk. Hij gaat straks mee naar een vriendin waar ik zou zorgen voor wat lekkers!
    Dank je wel!

    1. Post
      Author
  2. Dankjewel voor dit recept! Ik vond de taart echt heerlijk! Hij zag er prachtig uit en ook mijn vriendinnetjes vonden ‘m lekker.

    1. Post
      Author
  3. Wauw super lekker !! Heb de taart vanmiddag met mijn vriend gemaakt, en kunnen bijna niet geloven dat het ook nog is zo gezond voor je is !! 🙂 we gaan zeker jou kookboek aanschaffen! Thankx!

    1. Post
      Author
  4. Heel erg bedankt voor dit recept! Ik was van plan om het te maken dus ik had alle ingrediënten al gekocht, maar ik had geen tijd om het te maken dus heeft m’n moeder het voor me gemaakt. Ik ging namelijk naar een verjaardag en ik wou zelf ook graag taart eten. Ik ben namelijk model dus ik mag bepaalde dingen niet eten zodat ik een mooiere huid etc. heb, maar hij was super lekker! Meerdere familieleden wouden ook het recept.

    1. Post
      Author
  5. Hallo,

    Zijn de amandelen en de medjoul dadels ook voor wat anders te vervangen?
    Dit i.v.m. allergieën, mijn dochter wil heel graag een chocoladetaart voor haar verjaardag. En vond deze er wel lekker uitzien.

    Groet,

    Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.