Chocolate Cookie Sandwiches

Chocolate Cookie Sandwiches

Chocolate Cookie Sandwiches

Het idee voor deze koekjes had ik al een tijdje op mijn lijstje staan. Uiteraard bedacht ik ze pas ná mijn nieuwe boek Paleo Traktaties naar de drukker was gegaan (anders waren ze daar zeker in terecht gekomen) maar dat mag de pret niet drukken. Deze koekjes zijn su-per lekker én je vindt ze gewoon hier op de website. Ook leuk natuurlijk 😉

Wat zal ik er nog eens meer over zeggen.. Heerlijk knapperige koekjes met amandelschaafsel en chocolade erop en dan ook nog een vulling van smeuïge chocolademousse. Als je ze gemaakt hebt, ga er dan zeker eens goed voor zitten, want ze zijn de moeite waard om optimaal van te genieten. Hap voor hap.

En mocht je een beetje willen variëren met de vulling: dat kan! Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon kokosslagroom met wat vanille en ahornsiroop opkloppen en dat als vulling gebruiken. Je kunt er jam tussen smeren. Of beleg de koekjes eerst met verse aardbeien en doe er daarna nog chocolademousse op. Kan allemaal! Zolang je er maar volop van geniet.

Oja, het duurt nog maar een paar dagen voordat Paleo Traktaties van de drukker af komt. Ik kan echt niet wachten!! Zo spannend!
Heb jij al een exemplaar gereserveerd? Wanneer je het boek uiterlijk 21 oktober bestelt, krijg je ook nog eens €5 korting. (Tip: leuk als cadeautje voor de feestdagen!)

Chocolate Cookie Sandwiches
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
Koekjes
  • 135g amandelmeel
  • 50g cacao
  • 25g bakbananenmeel
  • ½ tl vanillepoeder
  • 65g kokosolie, vloeibaar
  • 50g ahornsiroop
  • 1 ei
Chocolademousse
  • 300 ml kokosmelk
  • 80g cacao
  • 3 el ahornsiroop
Topping:
  • 50g pure chocolade, au bain-marie gesmolten
  • 3 el amandelschaafsel
Bereiding
  1. Meng amandelmeel, cacao, bakbananenmeel en vanille door elkaar in een beslagkom en roer er vervolgens kokosolie, ahornsiroop en het ei doorheen. Meng tot een dik, ietwat plakkerig deeg.
  2. Zet het deeg een half uurtje in de koelkast en verwarm in de tussentijd de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Maak 16 gelijke bolletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat, tot cirkels van ca. 0,5 cm dik.
  4. Bak de koekjes in 12-15 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen. Smelt nu bijvoorbeeld alvast de chocolade voor de topping en zet deze apart.
  5. Maak de chocolademousse door de ingrediënten door elkaar te roeren. Wordt het mengsel niet meteen dik? Voeg dan extra cacao toe net zo lang tot er een dikke mousse is ontstaan.
  6. Schep de chocolademousse in een spuitzak en verdeel deze over de helft van de koekjes.
  7. Leg de andere koekjes er bovenop.
  8. Besprenkel de koekjes met de gesmolten chocolade en bestrooi met amandelschaafsel.
  9. Bewaar de koekjes tot het serveren in de koelkast.
Chocolate Cookie Sandwiches

Comments 8

    1. Post
      Author
  1. Ik heb ze nu in de oven zitten; recept aangepast wegens allergieën dus heel erg benieuwd naar het resultaat!! Ik heb ipv het ei een eetlepel arrowroot gebruikt, en het amandelmeel vervangen met chufameel…

    1. Dit experiment is niet helemaal geslaagd ;-P En het rook nog wel zo veelbelovend!!
      De koekjes waren vrij droog en ik vond het wel erg veel chocola bij elkaar terwijl ik echt een chocoholic ben… Voor mijn koekjes was de hoeveelheid mousse veel te veel.

      Zou ze nog een keer kunnen proberen met een room / vanille vulling, maar ik denk gewoon dat het hier niet zo goed werkt om het amandelmeel te vervangen met chufa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.