Chikko Not Latté

Cichorei Latté

Chikko Not Latté

Jarenlang weigerde ik het om koffie te drinken, ik was er min of meer van overtuigd dat cafeïne en ik echt niet goed samen zouden gaan. Tot ik Bulletproof koffie ontdekte… Tsja, dat was echt wel heel erg lekker (de geur van koffie had me al jarenlang aangesproken) en ik had eigenlijk helemaal geen last van een hyper gevoel na het drinken. Ideaal. Maar zoals met alles waar je dol op bent, heb je weleens de neiging om dat meteen te overdrijven. Dat komt je vast een beetje bekend voor!?

Voor ik het wist dronk ik elke dag koffie en begon ik er steeds sterker op te reageren. Ik wilde niet zonder, maar wanneer ik het dronk voelde ik me behoorlijk hyper. Op dat moment wist ik dat het tijd was om het net even wat anders aan te gaan pakken – via een vriendin kwam ik op het idee cichorei koffie te gaan drinken!

Cichorei ‘koffie’ bestaat uit de geroosterde wortel van de cichorei plant en dat heeft een koffie-achtige smaak. Minus de cafeïne!

Goede nachtrust zonder koffie

Handig, want zo heb je toch die lekkere verwarmende drank in de ochtend (je kunt deze perfect ‘Bulletproof’ maken trouwens!) maar zonder hyper gevoel. Met cichorei koffie kun je je dag perfect beginnen, maar je kunt het ook ’s avonds na het eten nog drinken zonder dat het je nachtrust verstoort. Dat is wel even iets anders dan met echte koffie – dat kun je na 12 uur ’s middags beter niet meer drinken. De halfwaardetijd van cafeïne is zodanig lang dat die bak koffie bij de lunch je komende nacht slaap kan verstoren.

Chikko Not Latté

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ikzelf hecht heel veel waarde aan een goede nachtrust. En wie goed slaapt, heeft de volgende ochtend niet het gevoel koffie nodig te hebben om op gang te komen! Handig, toch?

Hoe dan ook, sindsdien drink ik graag cichorei koffie. Niet elke dag, maar gewoon als ik er zin in heb. Meestal van Chikko Not Coffee (ik wilde dit recept ‘Chikko Not Latté’ noemen, maar ik vermoedde dat de meeste mensen dan geen idee hadden wat ik bedoelde). Alleen al de slogan op de verpakking is geweldig; “Do you drink more coffee than you actually want? Stop it. Drink Chikko. Not coffee!”

Cichorei Latté (oftewel Chikko Not Latté)

Ga jij dit drankje ook maken? Top! Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt! Dit recept past trouwens ook perfect binnen mijn Suikervrij Genieten programma. Volg je het programma? Gebruik dan geen honing of andere zoetstof in het drankje (dat is ook helemaal niet nodig hoor, maak je geen zorgen) en let op de ingrediënten van de amandelmelk. Ikzelf gebruik tegenwoordig de amandelmelk van het huismerk van EkoPlaza, deze bevat géén toegevoegde suikers. Alleen water, amandelen en zeezout.

Cichorei Latté
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
 • 2 eetlepels cichorei koffie (bijvoorbeeld Chikko Not Coffee)
 • 500 ml kokend water
 • 200 ml amandelmelk
 • ⅛ tl vanillepoeder
 • Honing (optioneel)
Bereiding
 1. Verdeel de cichorei koffie over 2 mokken en schenk er het kokend hete water bovenop. Roer goed door elkaar.
 2. Verhit nu de amandelmelk in een steelpan en roer er het vanillepoeder doorheen.
 3. Gebruik een staafmixer (of zo'n leuk opschuimertje, een aerolatte) om de amandelmelk schuimig te kloppen.
 4. Verdeel de opgeklopte amandelmelk over de 2 mokken en breng eventueel nog op smaak met wat honing.
 

Comments 2

 1. De Chikko Not Coffee geprobeerd en is erg lekker. De amandelmelk kreeg ik helaas niet opgeklopt, maar was wel lekker in de koffie. Je moet er je eigen maat in vinden. Ik vind alleen amandelmelk gebruiken wel het lekkerst, dus zonder water.

 2. Kun je dit ook drinken als je het AIP dieet volgt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.