Paleo Brownies

De Allerlekkerste Paleo Brownies

high tea 5 - brownies

Jullie hebben geluk! Mijn moeder vond het helemaal niet erg om haar recept voor Paleo brownies te delen; de brownies die we tijdens onze Paleo High Tea hebben gegeten.

Misschien vraag je je af of de titel niet wat overdreven is. Zeker niet! Ik had nog nooit zulke lekkere brownies gegeten, ook niet voordat ik Paleo at. Deze zijn dus echt het proberen waard! Ik zou er nog veel meer over kunnen vertellen, maar deze brownies spreken voor zichzelf. Daarom is hier het recept.

Pas wel op: teveel van deze Paleo brownies eten is op eigen risico! 😉

De Allerlekkerste Paleo Brownies
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • Gemengde notenpasta - 1 pot (350g)
  • Koffie - 100 ml sterk gezette koffie (zoals een espresso)
  • Eieren - 2
  • Agavestroop - 1 cup (240ml) - je kunt ook honing gebruiken
  • Vanille-extract - 1 el
  • Cacao - ½ cup
  • Kastanjemeel - 100g
  • Bakpoeder - 1 tl
  • Zout - ½ tl
  • Pure chocolate chips - ¾ cup (180ml)
  • Walnoten - 1 handje vol
  • Pistachenoten - 1 handje vol
  • Gredroogde cranberries - 1 handje vol
  • Kokosolie - ca. 1 tl, om in te vetten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een brownievorm in met wat kokosolie.
  2. Meng in een beslagkom de notenpasta, koffie, eieren, agave en vanille-extract goed door elkaar.
  3. Combineer in een andere kom de cacao, kastanjemeel, bakpoeder en zout.
  4. Roer vervolgens de droge ingrediënten door de natte tot je een dik beslag hebt.
  5. Schep de pure chocolate chips, walnoten, pistachenoten en cranberries door het beslag tot alles evenredig is verdeeld.
  6. Schep het beslag in de brownievorm en bak deze in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. De brownie is gaar wanneer deze terug veert als je er zacht op drukt met een vinger.
  7. Laat de brownie ten minste een half uurtje af koelen (als je kunt wachten), snijd hem in stukken en eet smakelijk!
 

Comments 6

    1. Post
      Author

      Annie, hierbij heb ik gemengde notenpasta gebruikt, maar in principe maakt het niet uit welke je gebruikt.

  1. Klinkt erg goed! Nou heb ik alles in huis behalve kastanjemeel. Waar kan ik dat door vervangen? Ik heb het nog nooit gebruikt dus ben niet bekend met de smaak en textuur.

    1. Post
      Author

      Hi Josine, kastanjemeel kun je in dit recept denk ik vervangen door chufameel (maar dat moet je dan wel net in huis hebben natuurlijk..). Je zou eventueel ook wat amandelmeel kunnen gebruiken bij dit recept.

  2. Ik heb deze gemaakt voor een event op de sportschool. Nou ze waren binnen no time op zo lekker vond iedereen ze. Commplimenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.