aziatische runderreepjes

Aziatische runderreepjes met wortelpuree

aziatische runderreepjes met wortelpuree

Dit is zo’n gerecht wat ik elke dag wel zou kunnen eten: Aziatische runderreepjes met wortelpuree. Het is eigenlijk ontstaan door een flinke hoeveelheid wortels in mijn koelkast. Wortelsalade had ik al zo vaak gemaakt, meewokken in andere gerechten was nou eigenlijk ook niet zo bijzonder en roosteren als frietjes had ik ook al meerdere keren gedaan.

Dus wat maak je er dan mee? Puree! Met allerlei lekkere kruiden en kokos. Naast de puree heb ik runderreepjes gemaakt met wat ui, spinazie en Aziatische kruiden. Heel erg lekker als combinatie! Probeer het maar eens.

Het recept voor de Aziatische runderreepjes is voor 2 personen, maar het recept voor de wortelpuree maakt ongeveer 4 porties. Wil je geen restjes? Neem dan slechts de helft van de hoeveelheden ingrediënten voor de wortelpuree.

Aziatische runderreepjes met wortelpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Wortelpuree:
  • Winterpeen - 900g
  • Runderbouillon - 2 cups (480ml)
  • Santen - 100g, fijn gesneden
  • Kaneel - 1 el
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
Aziatische runderreepjes:
  • Uien - 1, dun gesneden
  • Runderreepjes - 300g
  • Spinazie - 2 grote handen vol
  • Gemalen korianderzaad - 1 tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - ½ tl
  • Laos - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Coconut Aminos - 2 el
  • Kokosolie - 1 el
  • Koriander - 2 el, vers, fijn gehakt
Bereiding
  1. Begin met het maken van de wortelpuree: was en schrap de winterpeen en hak deze in plakken van ca. 1 cm dik.
  2. Doe de plakken wortel in een pan en voeg de runderbouillon toe, breng aan de kook en laat het
  3. vervolgens op laag vuur in ca. 15 minuten garen.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte santen, kaneel, gember en zout toe. Pureer alles met een staaf mixer. Doe het deksel op de pan om de puree warm te houden.
  5. Verhit vervolgens de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui glazig.
  6. Voeg de bief reepjes toe en bak deze op hoog vuur rondom bruin.
  7. Zet het vuur wat lager en voeg de spinazie, korianderzaad, knof look, komijn, laos, zout, peper en coconut aminos toe.
  8. Schep alles goed om tot de spinazie net is geslonken.
  9. Verdeel de runderreepjes over 2 borden en schep de wortelpuree ernaast. Garneer met de verse koriander en eet smakelijk!
 

Comments 3

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.