Gevulde Speculaas Muffins

Gevulde Speculaas Muffins

Gevulde Speculaas Muffins

Ik moet toegeven dat ik nu toch wel echt in Sinterklaas-modus aan het komen ben hoor! Normaal heb ik er niet zo veel mee (Kerst vind ik leuker!) maar toch heeft het wel wat. Vooral omdat Sinterklaas voor mij dé ultieme gelegenheid is om lekker los te gaan in de keuken 😉 Ik bedoel maar, welk feest is nu leuker om eens goed te gaan bakken??

Dat ik het leuk vind om te bakken komt denk ik ook wel naar voren in mijn boek Paleo Traktaties (wat trouwens ook een héél leuk Sinterklaas-cadeau is ;-)).

Deze keer had ik een dagje ingepland om Sint-recepten te maken, maar niet alles lukte even goed. Last-minute bedacht ik deze muffins en oh wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Ze lukten in één keer super goed en smaken echt geweldig! Ze zijn lekker luchtig, maar hebben toch die heerlijke speculaas-smaak. Het amandelspijs als vulling maakt het natuurlijk helemaal af.

Gevulde Speculaas Muffins

Echt een heerlijke snoeperij voor alle Paleo kids. En volwassenen 😉 En eigenlijk iedereen die glutenvrij en/of lactosevrij eet. Er zijn natuurlijk steeds meer glutenvrije alternatieven voor de traditionele Sinterklaas traktaties, maar helaas lijkt het daarbij of ze er ook extra veel suiker in hebben gedaan om het toch nog enigszins lekker te laten smaken.

En daarnaast is zelf bakken toch heel veel leuker?? Bij het maken van deze muffins kun je je kinderen in ieder geval makkelijk laten helpen. Laat ze bijvoorbeeld het beslag door elkaar roeren en de vormpjes vullen. En na het bakken mogen ze er natuurlijk ook eentje opeten!

Gevulde Speculaas Muffins
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
Amandelspijs
  • 100g amandelmeel
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl citroensap
  • 1 klein ei
Speculaasbeslag
  • 200g amandelmeel
  • 30g bakbananenmeel
  • 4 eieren
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml kokosmelk
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 2 tl citroensap
  • 1½ el speculaaskruiden
  • ½ tl bakzout
  • snuf zout
  • 5 el amandelschaafsel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celcius en bekleed een muffinvorm met 10 papieren vormpjes.
  2. Maak eerst het amandelspijs door de ingrediënten daarvoor door elkaar te roeren in een schaaltje. Zet even apart.
  3. Maak nu het speculaasbeslag. Roer amandelmeel, bakbananenmeel, speculaaskruiden, bakzout en zout door elkaar.
  4. Voeg eieren, ahornsiroop, kokosmelk, kokosolie en citroensap toe en roer tot een dik beslag.
  5. Verdeel de helft van het beslag over de muffinvormpjes. Neem vervolgens een theelepel van het amandelspijs en laat dit op het beslag in de vormpjes vallen. Druk iets aan. Het kan zijn dat je een beetje amandelspijs over houdt, maar dat is niet erg.
  6. Bedek het amandelspijs met de andere helft van het speculaasbeslag en bestrooi vervolgens met amandelschaafsel.
  7. Bak de muffins in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Gevulde Speculaas Muffins

Comments 16

  1. Ziet er lekker uit
    Ik mag geen eieren eten wegens allergie.wat kan ik ipv eieren pakken…appelmoes vind ik zelf dan weer te zoet …

    1. Post
      Author
  2. Ik vraag me al een tijdje af of het bananenmeel van Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) bakbananenmeel is of gewone bananenmeel. De mevrouw in de winkel wist het ook niet.

    1. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar aan de omschrijving van het meel te lezen gaat het om gewoon bananenmeel. Bakbananenmeel is namelijk niet zoet 🙂

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.