Paleo Kaneelbroodjes

Paleo Kaneelbroodjes

kaneelbroodjes1

Vanmorgen maakte ik dit recept als ‘toetje bij het ontbijt’ (of als snack halverwege de ochtend): echte Paleo Kaneelbroodjes!

Pre-paleo was ik altijd groot fan van koffiebroodjes en vooral de Deense broodjes bij het ontbijtbuffet in hotels waren mijn favoriet. Deze Paleo cinnamon rolls brachten die herinnering weer terug naar boven, heerlijk! Het idee voor mijn recept komt van deze Cinnamon Rolls, van What Runs Lori.

Ik heb  ze alleen iets aangepast en op een andere manier gebakken. Het leuke hieraan is dat de Paleo Kaneelbroodjes heel makkelijk voor één persoon te maken zijn. De broodjes zijn helemaal glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Een heerlijke verwennerij zonder buikpijn achteraf!

kaneelbroodjes2

Paleo Kaneelbroodjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • Kokosmeel - 2 el (evt. 1 tl extra wanneer je deeg te plakkerig is)
  • Bakpoeder - ¼ tl
  • Kaneel - ½ tl
  • Vanille-extract - ⅛ tl
  • Eieren - 1
  • Kokosmelk - 2 el
  • Honing - 2 tl
  • Rozijnen - 2-3 el (of ander gedroogd f ruit)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng in een kleine kom het kokosmeel met het bakpoeder en de kaneel.
  3. Voeg de vanille, het ei, de kokosmelk en honing toe en meng alles goed door tot er geen klontjes meer in zitten. Laat het deeg een paar minuten staan zodat het kokosmeel het vocht kan absorberen.
  4. Leg een 15cm brede strook bakpapier op een werkblad en schep het deeg erop.
  5. Vorm met de achterkant van een lepel een rechthoekige lap deeg van ca. 7cm breed en 20cm lang.
  6. Verdeel het gedroogde fruit over het deeg.
  7. Gebruik het bakpapier om het deeg aan de smalle kant op te rollen.
  8. Hak de deegrol met een scherp met door de helft en zet beide helften rechtop op het bakpapier, met de gesneden kant naar beneden.
  9. Leg de kaneelbroodjes op het bakpapier op een bakplaat en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin.
  10. Laat ze even af koelen en eet smakelijk!
 

Comments 7

    1. Post
      Author

      Hoi Ilse! Ik heb geen idee hoe dat kan komen.. Bij mij worden ze mooi stevig, al zijn ze tijdens het rollen wel een beetje plakkerig hoor. Na het bakken komt dat helemaal goed. (het helpt om het bakpapier te gebruiken om er rolletjes van te maken)

  1. Hoi Marinka,

    Ik heb een vraagje, ik ben namelijk niet zo’n fan van kokosmeel. Kan ik dit ook maken met amandelmeel. En wat is dan de verhouding? Ik heb namelijk begrepen dat ik dit niet 1 op 1 kan vervangen. Alvast bedankt

  2. Hoi Marinka, ik heb van dat heel fijn gemalen kokosmeel kunnen krijgen, zo fijn als bloem, kan ik dat ook gebruiken? Heb je daar ervaring mee of moet ik gewoon proberen? 😉

    Groetjes, Maud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.