Chocolade sprinkhanen

Insecten… Paleo?

Gezond, zeer rijk aan proteïnen, fijn voor het mestoverschot, goed voor de planeet.

Je hebt het vast weleens gehoord: insecten zijn het voedsel van de toekomst. Op documentaires zie je inheemse stammen vol enthousiasme insecten verzamelen en opeten. Alsof het een delicatesse is. Je ziet Bear Grylls ze eten tijdens een van zijn survivaltochten, omdat het moet. En ook hij vindt ze lekker. Dat niet alleen: in heel veel landen worden insecten echt gezien als delicatesse.

En dat zet je toch wel aan het denken. Zijn insecten dan niet ‘vies’ en ‘eng’? Nou, nee, eigenlijk niet. Wat is er nu zo anders aan het eten van een insect dan aan het eten van een vis, kip, rund, varken of zelfs een lammetje? Volgens mij helemaal niets. Waarschijnlijk alleen ‘het idee’ en het feit dat we min of meer hebben geleerd dat insecten niet onze vriend zijn. (en waarom eigenlijk?)

Insecten at ik tot nu toe al enkele keren in de vorm van een energiereep, maar ik had ze nog niet zelf bereid. Daar moest dus eens verandering in komen!

Ik begon met een salade waarop ik geroosterde insecten deed. Mijn eerste reactie was om maar gewoon niet te kijken wat ik in mijn mond stopte, dat werkte. Het was tenslotte echt lekker en na een paar happen was er niks aan de hand. Insecten zijn gewoon… insecten. Net zoals rund, vis, kip, enzovoorts. Ik ga ze in ieder geval vaker eten!

Chocolade sprinkhanen

En om jou het ook eens te laten proberen, heb ik een ontzettend makkelijk recept gemaakt met insecten. Geroosterde sprinkhanen in chocolade. Een heerlijke eiwitrijke snack en er zit nog chocolade omheen ook. Wat wil je nog meer? (ik vermoed dat er heel wat mensen zijn die nu denken ‘doe mij alleen die chocolade maar, zonder insect’ 😉 )

Dus het enige wat ik kan zeggen is: probeer het gewoon eens!

Zoek je naar meer recepten met insecten? In Eet Paleo in 7 Stappen staan er een aantal, die zijn ook echt heerlijk!

Chocolade Sprinkhanen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 35g gevriesdroogde sprinkhanen
  • 100g pure chocolade (cacaogehalte ten minste 75%)
  • ¼ tl zeezout
Bereiding
  1. Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (zonder vet) en rooster hierin de sprinkhanen in 4-5 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en roer het zeezout er doorheen.
  4. Doop de sprinkhanen in de chocolade en leg de vervolgens op een stuk bakpapier om te laten stollen.
  5. Je kunt ze nu zó opeten, of nog een tweede laag chocolade geven. Net wat je lekker vindt!
 

Comments 3

    1. Post
      Author
  1. Bij ah xl heb ik laatst meelwormen gekocht, qua smaak heel flauw. Misschien vanavond idd gewoon door de salade gooien anders blijven ze denk ik voor de kippen liggen. Bij de ah verkopen ze ook sprinkhanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.