Paleo Pepernoten

Paleo Pepernoten!!

Paleo Pepernoten

Ondanks dat er nog wel heel wat ‘zoete’ baksels op mijn website staan post ik bijna geen nieuwe zoetigheid meer. Wanneer je namelijk dag in dag uit geconfronteerd wordt met al die zoetigheid is het knap lastig om af te kicken van je suikerverslaving!

Maar met de feestdagen om de hoek wil ik jullie toch dit recept voor pepernoten niet onthouden. Ze zijn namelijk echt heerlijk!! Net zo knapperig en smaakvol als echte pepernoten zonder droog te zijn. Ik heb lang gesleuteld aan een goed recept en nu ze eindelijk perfect zijn  moet ik deze toch echt even met jullie delen.  Dus…. Ben je nog aan het worstelen om van je suikerverslaving af te komen raad ik je aan om nu niet verder te lezen!

Deze pepernoten zijn eigenlijk altijd succes gegarandeerd. Lekker voor bij de thee, of bij een warme chocolademelk, of.. Noem maar op! Iedereen waar ik deze pepernoten aan heb laten proeven vond ze superlekker, Paleo of niet.

Dus ik zou zeggen: Duik de keuken in, en probeer ze eens (ook leuk om samen met kinderen te maken trouwens, of gewoon voor jezelf 😉 )!

 

Paleo Pepernoten!!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 100 gram kastanjemeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram arrowroot
  • 85 g ghee of roomboter
  • 125 g palmsuiker
  • 2 el kokosmelk
  • 15 g speculaaskruiden
  • Snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een mooi egaal en samenhangend deeg. Wanneer het deeg te droog blijft kun je er iets extra kokosmelk aan toevoegen.
  3. Zet het deeg minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.
  6. Bak ze 15-20 min. in de oven totdat de randje beginnen te verkeuren.
Paleo Pepernoten

Comments 37

  1. Hoi Marinka
    Ik heb dit recept vorig jaar al gevonden en uitgeprobeerd… Heerlijk!
    Maar het blijkt vooral ook een geweldig basisrecept voor allerlei koekjes te zijn: ik heb inderdaad ook speculaasjes gemaakt, maar ook gemberkoekjes, citroenkoekjes, kardamom-karweikoekjes. Allemaal hartstikke goed gelukt!
    Ik doe dan wel ietsje bakpoeder (1/2 theelepel) bij het deeg, en ik maak de bolletjes natuurlijk wat groter, ongeeevr zo groot een kleine walnoot, en wel effe platdrukken. Ik bak ze dan zo’n 22 minuten.
    Dank dus voor dit perfecte, makkelijke en veelzijdige recept!
    (Ik ervaar trouwens wel een verschilletje tussen koekjes met tapioca of arrowroot, en vind arrowroot net iets lekkerder koekjes opleveren)

    1. Post
      Author
  2. officieel zij dit natuurlijk kruidnoten ?. Pepernoten zijn die taaitaaiachtige brokken. Maar ze zien er erg lekker uit!!

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
        1. Post
          Author
  3. Pingback: De lekkerste Paleo Sinterklaas recepten! | Paleo Familie

  4. Wat een heerlijke kruidnootjes. Mijn dochter wilde graag kruidnootjes maken. En omdat we niet de ingredienten voor de traditionele kruidnoten in huis hadden en wel voor deze, was de keuze snel gemaakt. Ze zijn een beetje groot uitgevallen, maar dat is niet erg, want ze smaken heerlijk!

  5. Ze staan net in de oven. Heb de palmsuiker vervangen door kokos bloesem suiker. Ik had niets anders in huis, hoop dat dit goed gaat.

  6. Topnootjes! Ik had ook alleen kokosbloesemsuiker en daarmee zijn ze prima gelukt! Perfect knapperig, heerlijk warme smaak. De suiker helpt ook bij de structuur zeker hè. Ik zou best minder willen gebruiken een volgende keer, want zoet!
    Ik kon helemaal geen maat houden.

  7. Het is nu januari en nog steeds krijg ik wekelijks het verzoek om dit recept te maken. Ik maak het deeg en zoonlief van 4 maakt er pepernoten van! Heel fijn (lees: heb ik eindelijk rust) om een kleuter zo een uur bezig te zien!
    Hartelijk dank voor het recept!

  8. Bleeeeeh de kastanjemeel net opgemaakt aan koekjes, maar ik moest wat maken voor mijn 20 maander om te knabbelen tijdens haar eerste keer mee sint maarten (kijken) met de groep kids in dorp.

    Als noodsprong ipv 100gr kastanjemeel; 25rijstmeel 25boekweitmeel 25Roggemeel 25havermeel (boekweit of rijst alleen valt uit elkaar en rogge alleen te vezelig en havermout alleen te kruim, dan maar een mix)
    ZE ZIJN GELUKT! Knapperig en wel, maar wel gauw weer kastanjemeel besteld. Nu online in de aanbieding 50% trouwens!

  9. Bleeeeeh de kastanjemeel net opgemaakt aan koekjes, maar ik moest wat maken voor mijn 20 maander om te knabbelen tijdens haar eerste keer mee sint maarten (kijken) met de groep kids in dorp.

    Als noodsprong ipv 100gr kastanjemeel; 25rijstmeel 25boekweitmeel 25Roggemeel 25havermeel (boekweit of rijst alleen valt uit elkaar en rogge alleen te vezelig en havermout alleen te kruim, dan maar een mix)
    ZE ZIJN GELUKT! Knapperig en wel, maar wel gauw weer kastanjemeel besteld. Nu online in de aanbieding 50% trouwens!
    Of en bij gebrek aan anders 100 gr honing en 1 eetl kokosmelk, anders bang voor te nat vanwege honing.

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Dat is een kwestie van proberen 🙂 Je hebt altijd minder kokosmeel nodig dan kastanjemeel, omdat kokosmeel een stuk meer vocht opneemt. We raden je aan om te beginnen met de helft.

  10. Zo heerlijk! Afgelopen weekend heeft de hele familie ervan gesmuld. En dadelijk gaat er weer een nieuwe lading in de oven.
    Dank je wel voor dit zalige recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.