Pecan Salted Caramel Rotsjes

Pecan Salted Caramel Rotsjes

Pecan Salted Caramel Rotsjes

Knapperige pecannoten, salted caramel en een heerlijke chocolade coating. Een droom die uitkomt voor een chocoladeliefhebber! Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik op het idee kwam om deze te maken, maar ik weet wel dat de zak pecannoten die ik in de kast had staan mijn naam telkens riep. Soms heb je dat weleens. Mijn ingrediënten heb ik allemaal mooi bij elkaar staan 2 grote keukenlades (tenminste, dat is slechts een deel van mijn voorraad) maar die pecannoten sprongen er telkens uit. Alsof ze rechtstreeks in mijn hand sprongen wanneer ik door de keuken liep. Het zal je niet verbazen dat dit voorraadje snel kleiner werd…

Kortom; het was tijd om weer eens iets met pecannoten te maken, ik had er niet voor niets steeds zin in. Salted caramel vind ik altijd al geweldig lekker en de combi met pecannoten en chocolade kon het alleen nog maar beter maken. Daarmee was het idee voor deze rotsjes geboren!

Je kunt ze natuurlijk lekker bij de koffie of thee eten, maar deze zijn ook super geschikt als luxe chocolaatjes voor de feestdagen. Zoiets waarmee je indruk maakt op je schoonfamilie. Of op jezelf 😉 Maargoed, ik hoef je denk ik geen extra reden te geven om te kunnen knoeien met chocolade.

Salted caramel

Salted caramel houdt de pecannoten bij elkaar voordat je de laag chocolade eromheen doet. Het is allemaal heel makkelijk te maken, alleen je moet wel een beetje geduld hebben. Na het coaten van de pecannoten met de caramel moeten de rotsjes namelijk echt even een half uurtje in de koelkast om iets steviger te worden. Anders vallen ze uit elkaar terwijl de chocolade eromheen gaat, of zit er ineens een heleboel karamel tussen je gesmolten chocolade. Twee situaties die je niet wilt.

Het recept:

Pecan Salted Caramel Rotsjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 9
Ingrediënten
Salted caramel:
 • 200g Medjool dadels, zonder pit
 • 75 ml kokosmelk
 • 25g kokosolie
 • ¼ tl fleur de sel
Rotsjes:
 • 150g pecannoten
 • 150g pure chocolade (minimaal 80% cacao)
 • ½ tl fleur de sel
Bereiding
 1. Combineer de ingrediënten voor de salted caramel in een blender en maal tot een dikke, gladde pasta.
 2. Neem 3 grote eetlepels van de salted caramel en meng deze door de pecannoten in een kom. Zorg dat de noten goed bedekt zijn met het mengsel.
 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm hierop 9 hoopjes van de pecannoten met salted caramel. Zet de bakplaat minstens 30 minuten in de koelkast om steviger te worden.
 4. Smelt in de tussentijd de chocolade au bain-marie.
 5. Neem voorzichtig een hoopje pecannoten van de bakplaat en leg het op een spatel (deze mini flip is daar heel fijn voor). Schep gesmolten chocolade over de noten heen en laat het overschot eraf druipen.
 6. Leg het rotsje terug op de bakplaat en strooi er snel een beetje fleur de sel overheen.
 7. Herhaal met de overige rotsjes.
 8. Laat de pecan salted caramel rotsjes daarna nog een uur opstijven in de koelkast voor je ze serveert.

Op zoek naar een fijne spatel om deze pecan salted caramel rotsjes op te kunnen leggen, terwijl je er chocolade overheen schept? Met deze Mini Flip voorkom je een hoop geknoei!

Comments 5

 1. Bedankt voor het recept, ze zijn echt heerlijk! Maar heb je misschien enig idee hoelang (en hoe) ze het beste houdbaar zijn?

 2. In het recept staat dat je 3 eetlepels caramel pakt voor de 150 gram noten. Wat doe je dan met de rest van de caramel, of lees ik niet goed ??

  1. Hoi Margo,

   Daar ben ik nu ook heel erg benieuwd naar 🙂

   1. Hee Margo en Penelope! Als je over hebt kan je dat gebruik om nog meer rotsjes te maken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.