Pistachenotenmuffins

Pistachenotenmuffins

Enige tijd geleden nam mijn moeder pistachenotenmeel voor me mee. Gewoon gevonden bij de toko!
Pistachenoten hebben een unieke smaak, heel rijk, bijna boterachtig. Hoewel ik ze niet vaak eet vind ik ze heerlijk! Ik twijfelde wat ik er eens mee zou gaan maken en daarom heeft het meel toch zeker een maand of 2 gewoon in de kast gestaan. Eigenlijk zonde om er zo lang mee te wachten, maar het is er nu toch van gekomen.
Mijn keuze ging tussen kipfilet met pistachenotenkorst en muffins. Zoals je ziet had ik zin om iets te bakken, omdat het weekend is denk ik, en zijn het de muffins geworden. Ze zijn heerlijk, lekker luchtig (dankzij het kastanjemeel) maar ontzettend rijk van smaak dankzij de pistachenoten.
Wie geen pistachenotenmeel kan vinden, kan dit natuurlijk gewoon zelf maken. Neem dan 145 gram gepelde pistachenoten (zonder zout) en maal deze heel fijn met behulp van een foodprocessor of blender. Binnen een paar minuten heb je je eigen gemaakte pistachenotenmeel.

Pistachenotenmuffins
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 145g pistachenotenmeel
  • 100g kastanjemeel
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl vanillepoeder
  • snufje zout
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml honing
  • 2 grote eieren
  • 50g rozijnen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
  2. Combineer pistachenotenmeel, kastanjemeel, baksoda, vanillepoeder en zout in een beslagkom en roer goed door elkaar.
  3. Voeg kokosolie, honing en eieren toe en roer het mengsel tot een dik beslag.
  4. Schep de rozijnen door het beslag.
  5. Vet een muffinvorm voor 8 muffins in met wat kokosolie, of vul deze met papieren muffincupjes.
  6. Verdeel het beslag over de 8 muffinvormpjes en bak de muffins in 25 minuten goudbruin en gaar.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.