Dit is het tweede recept wat ik met de tamarindepasta maakte die ik kreeg van mijn Paleo Pen Pal van de maand november: Sjanett van Paleolland.
In mijn vorige post lazen jullie al dat ik er een kruidenkorst voor zalm mee maakte, maar ook een zoet recept met tamarinde kan heel goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tamarindetruffels!
Wat is tamarinde?
Tamarinde is een zuur smakende tropische vrucht waarvan de puree vaak wordt gebruikt in allerlei hartige gerechten. Ik wilde echter proberen of je er ook iets zoets mee kon maken, en jawel; in combinatie met cacao en dadels werd deze truffels een verrassend lekkere zoetzure snack.
Je kunt de truffels een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast, of nog langer in de vriezer.
Hebben jullie al eens iets met tamarinde gemaakt?
- Medjool dadels - 6, ontpit
- Tamarindepasta - 3 el
- Cacao - ¼ cup
- Water - 2 el, lauwwarm
- Kokosrasp - ¼ cup
- Combineer de dadels, tamarindepasta, cacao en het lauwwarme water in de kleinste kom van een foodprocessor en maal tot een dikke kneedbare bal deeg.
- Verdeel het deeg in 8 stukken en rol hier tussen je handen bolletjes van.
- Rol iedere truffel door de kokosrasp tot deze hier helemaal mee bedekt is.
- Eet smakelijk!