Visburgers met Wortel

Visburgers met Wortel

Visburgers met Wortel

Oké, ik ben echt heel erg enthousiast over deze visburgers. Het was zomaar een experiment wat ontzettend goed lukte, dat moest ik dus met je delen! Ik wilde namelijk visburgers maken zonder eieren als bindmiddel, en ook zonder kokosmeel of zoiets. Waarom? Het leek me een leuke uitdaging, zo worden ze nog puurder.

Naar mijn idee was dat namelijk min of meer onmogelijk. Visburgers, maar dan zonder bindmiddelen. Nou geloof me maar als ik je vertel dat dat wél kan!

Ik was er niet helemaal van overtuigd dat dit niet in een aangebakken fiasco zou ontaarden. Zo’n moment waarop je denkt ‘ach laat ook maar’ en je vervolgens de hele bups in de pan gooit en het bereidt zoals je roerei zou maken. Dat is me helaas al een aantal keer overkomen 😉

Mijn favoriete pan is namelijk nu echt versleten en ik wil ‘m nog niet weggooien, maar ik gebruik nu toch maar even een andere pan om mezelf heel veel frustratie te besparen. Met enige tegenzin heb ik mijn DeBuyer pan weer uit de kast getrokken (welke trouwens echt wel fijn is, maar net niet zo fijn als mijn Le Creuset Les Forgees pan die nu dus versleten is). Op hoop van zegen ben ik daar deze visburgers in gaan bakken.

En jawel, het lukte. Zonder aanbranden. Zonder dat er ook maar één burger uit elkaar viel.

Dat maakt dit recept dus behoorlijk fool-proof 🙂 Ik daag je uit om het ook te proberen! Deze burgers zijn namelijk echt superlekker.

Visburgers met Wortel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 250g wilde zalmfilet, in blokjes
  • 250g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 300g wortel, in plakken
  • 2 bosuitjes, grof gesneden
  • 2 el citroensap
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el zeewiervlokken (optioneel)
  • peper en zout
  • 2-3 el kokosolie
Bereiding
  1. Combineer vis, wortel, bosui, citroensap, gember, komijn, zeewiervlokken en peper en zout in een foodprocessor en maal in 1-2 minuten tot een soort beslag.
  2. Vorm ongeveer 12 kleine burgertjes van het vismengsel en leg deze even apart.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan, zorg dat het vet goed heet is (het moet nog net niet gaan roken).
  4. Leg een burgertje in de pan en bak deze in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak op deze manier 4 tot 6 burgertjes tegelijk in de pan.
  5. Lekker met een salade en zelfgemaakte mayonaise.
 

Comments 16

  1. ziet er goed uit! ik ga dit ook maken deze week, als ze hier in Darmstadt ook wildezalm hebben.

  2. Nou Marinka,
    Als ze net zo lekker smaken als de zalmkoekjes met asperges uit de allernieuwste paleolifestyle, dan hebben we weer een winnaar!
    Wat waren die lekker zeg!

  3. Heerlijk! Ik heb ze met koolvis gemaakt omdat ik dat toevallig in huis had, en met knoflook in plaats van komijn vanwege AIP.

  4. De smaak is heerlijk, wel zou ik een volgende keer de wortels kleiner snijden want die maakten het net iets te knapperig

  5. Beste Marinka,
    Het hoeft geen betoog, alles is ongelooflijk lekker. Ik kook al meerdere weken 3 x daags iets anders en telkens opnieuw is het ontzettend lekker. Het is een waar geschenk. Dank U zéér Marinka. Maar toch een vraagje ivm Santen.
    Santen is geconcentreerde kokos (denk ik). Is dit dan hetzelfde als kokosroom ?
    Men heeft dus kokosmelk, meestal in een kartonnen doos verpakt, maar ook kokosmelk in blik. Als men deze laatste omgekeerd in de frigo plaatst en een dag later uithaalt vormt zich bovenaan een dikke vaste klomp kokos – het vocht zit dan onderaan in het blik. Is deze vaste massa kokos = santen ? Of is santen nog iets anders ? Bij voorbaat dank om mij duidelijk te maken wat er met santen bedoeld wordt. Groetjes.

    1. Post
      Author
  6. Hoi Marinka, bedankt voor het recept. Het was erg lekker. Heb je toevallig nog een tip om ze iets minder droog te maken?

    Groetjes Simone

    1. Post
      Author
  7. Echt ontzettend lekker!! Door de gember smaakt het oosters. Voor de kleur en pit heb ik nog een pepertje in de food processor gegooid.

    1. Post
      Author

      Dan wordt het inderdaad een beetje te nat om er burgers van te vormen, en na het bakken wordt het uiteindelijke resultaat weer erg droog.

  8. Hoi Marinka, ik was op zoek naar een makkelijk recept voor een visburger en belandde hier.
    Ik heb ze gemaakt (3 personen) met bij elkaar 300 gram vis en 150 gram in julienne gesneden wortel. De gember heb ik vervangen voor een handje vol peterselie en het citroensap voor kappertjes. Deze laatste zorgt behalve voor een zuurtje er ook voor dat het minder droog is. Ik had wilde zalm en het was absoluut niet droog. En niet te hard bakken helpt ook
    Bedankt voor je recept. Voor ons een blijvertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.