Pulled Beef met Koffie-rub

Pulled Beef met Koffie-rub

Pulled Beef met Koffie-rub

Ah, draadjesvlees. Als ik iets lekker vind is dat het wel! Ik ben dol op de structuur, de smaken waar je het mee kunt combineren (echt heel veel mogelijkheden) en het gemak.

Je kunt het namelijk gewoon in de slowcooker stoppen en lekker veel in één keer maken. Op die manier kun je er een paar dagen van eten. Het is niet alleen lekker bij de warme maaltijd, maar bijvoorbeeld ook op een salade of in Paleo wraps.

Meestal stop ik het gegaarde vlees in een grote bak in de koelkast. Wanneer ik honger heb snijd ik wat groenten, die roerbak ik eventjes gaar in de pan, ik doe er wat van het vlees doorheen en klaar. Zo maak je echt een super makkelijke maaltijd die ook nog eens heel erg lekker is. Wat verse kruiden erop maakt het natuurlijk helemaal af, maar dat hoeft niet per se.

Deze keer besloot ik mijn vlees eens op een heel andere manier te kruiden dan ik normaal zou doen. Namelijk met koffie en cacao! Twee best intensieve smaken die eigenlijk heel goed combineren met sappig rundvlees. Vooral wanneer je riblappen gebruikt (ik bestel deze bij De Woeste Grond) wordt het heel lekker, stooflappen zijn voor dit gerecht net wat te droog.

Pulled Beef met Koffie-rub
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6-8
Ingrediënten
  • 1 kg riblappen, in repen
  • 2 el gemalen koffie
  • 2 el cacao
  • 2 tl tijm
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • peper en zout
Bereiding
  1. Wrijf de riblappen in met alle kruiden en leg deze in de slowcooker.
  2. Zet de slowcooker op de lage stand en laat het geheel in 7 tot 8 uur gaar stoven.
  3. Trek het vlees uit elkaar met behulp van twee vorken en serveer met bijvoorbeeld guacamole en verse koriander.

Zoek je nog meer heerlijke gerechten voor de slowcooker? In mijn boek Paleo Slowcooker vind je maar liefst 64 recepten voor elke dag.

Comments 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.