Mijn (Paleo) roadtrip in de VS! – deel 4

Ik realiseer me ineens dat ik al bij deel 4 aangekomen ben van onze reis. Mocht je me tot hier hebben gevolgd, wat tof!! Ik vind het echt leuk dat je de tijd neemt om mijn foto’s te bekijken en de verhalen te lezen. Terwijl ik dit schrijf vermoed ik dat het in totaal 5 delen worden, dus we zijn er bijna.

Na ons bezoek aan het mooie Colorado reden we door naar Grand Teton National Park in de staat Wyoming. Dit park ligt net onder het bekende Yellowstone, en ik vind Grand Teton één van de mooiste nationale parken in de VS. Het is nu eenmaal zo indrukwekkend. Je komt aanrijden, het land is vrij vlak, en dan ineens rijst er een grote bergketen op uit het niets. Op de voorgrond loopt een kronkelende rivier, en kom je dichter bij de bergen dan ontdek je mooie bossen en een paar grote meren.

Grand Teton National Park

Hoewel Grand Teton zeker niet een van de grootste parken is, kun je er juist super veel activiteiten ondernemen. Er loopt een fietspad, je kunt gaan kajakken op een van de meren en je kunt natuurlijk lekker gaan wandelen in of rondom de bergen. Wij waren eigenlijk van plan een meerdaagse tocht te gaan lopen, dat was ons in Colorado tenslotte wel bevallen, alleen de rangers vertelden ons dat er echt teveel sneeuw lag om dat te kunnen doen. Dat was iets waar we onze hele vakantie mee te maken kregen: meer sneeuw dan normaal, en dat was in juli nog niet voldoende weggesmolten. Gelukkig was er nog meer te doen.

Aanraders in Grand Teton National Park & omgeving
  • Kajakken op Jenny Lake – je kunt hier bij de ferry een kajak of kano huren waarmee je het hele meer rond kunt varen. Aan een paar uurtjes heb je voldoende. De uitzichten over de bergketen zijn geweldig, en je kunt onderweg natuurlijk even stoppen voor een lunchpauze. Wie zin heeft in een uitdaging kan ook naar de andere kant van het meer varen waar een lage, maar heel brede waterval is.
  • Hiken! Wij hebben dit helaas niet echt kunnen doen omdat ik een kleine blessure had, maar het is daar wel ontzettend mooi.
  • Rondstruinen in Jackson Hole. Deze stad ligt net ten zuiden van het nationaal park en is super gezellig. Een soort cowboy stadje, maar dan met hippe winkeltjes en heel lekker eten. Je kunt alles prima aanlopen.
  • Uit eten bij Lotus in Jackson Hole. Ja, hier staan zelfs Paleo items op het menu. Echt geweldig. Hun selectie glutenvrij en soms zelfs paleo gebak/koekjes is trouwens ook een aanrader.
  • Inkopen doen bij Jackson Whole Grocer – de biologische supermarkt in dit gebied.
  • Wildlife spotten! Wij zagen in het park een grizzly moeder beer met 2 kleintjes. Met stip het meest bijzondere wat we ooit hebben gezien.

   

Yellowstone National Park

Yellowstone, de enorme oerkrater waarin zich een geweldig landschap heeft gevormd. Je vindt er talloze wilde dieren, geisers, bubbelende modderpoelen en ander natuurschoon. Nergens is je kans zo groot om bizons te zien (wij zagen er enorm veel, ze staken de weg gewoon over voor de auto, met kuddes tegelijk), maar ook beren, wolven, antilopes, rendieren en vogelsoorten worden hier vaak gezien. Het park is ook nog eens heel erg groot, eigenlijk te groot om alles in één dag te kunnen zien met de auto.

Wij speelden hier eigenlijk gewoon rasechte toerist door langs de meest bekende plaatsen te rijden en uit te stappen voor korte hikes en foto’s. Een keertje maakten we een iets langere hike naar de Fairy Falls, daar kwamen we meteen bijna niemand tegen.

  

Kamperen tussen Yellowstone en Glacier

Van Yellowstone naar Glacier National Park rijden is een lange rit. Zo’n 9 uur zaten we dan ook in de auto om er te komen. Onderweg maakten we een uitgebreide stop bij de Good Food Store in Missoula (Montana), de boodschappen waren alweer bijna op en we hadden ook nog eens honger. In deze winkel hebben ze dagelijks een uitgebreide saladebar (ook met warme maaltijden) en je kunt er zelfs verse smoothies bestellen. Dat ging er wel in! We kochten telkens voor een dag of 3 à 4 de boodschappen, zodat dit nog net in onze koelbox paste en we regelmatig verse groenten en fruit konden eten. Al was een diner soms ook gewoon een pak biologische soep met een blikje tonijn erin…

Onze camping die dag? Die was echt geweldig! De hangmat hing schuin naast een flink stomende beek, we hadden een eigen picknicktafel en aten Paleo pannenkoeken (en tomaatjes) als diner. Je moest wel 15 mijl over een onverharde weg om er te komen, maar dat was de moeite echt wel waard.

  

Glacier National Park

Heb je niet zo veel tijd in Glacier National Park, dan heb ik 2 tips voor je. Tip 1: Rijd over de Going to the Sun Road. Alleen dit is al heel erg mooi om te doen, je komt langs geweldige uitzichten en kunt regelmatig stoppen om de natuur te bewonderen (en op de foto te zetten natuurlijk). En tip nummer 2: Loop de Highline Trail én ga daarbij ook naar Glacier Overlook. De Highline Trail is eigenlijk niet zo zwaar, het hoogteverschil is minimaal maar je loopt wel telkens langs de rand van een berg en de daarbij behorende uitzichten zijn prachtig. Het enige wat je aan het einde van de Highline Trail hoeft te doen is af te dalen naar de weg, waar een (gratis) bus je weer naar je beginpunt kan brengen. Het tripje naar Glacier Overlook is slechts 1 kilometer enkele reis, maar die ga je wel in je benen voelen. Het pad is behoorlijk steil, die hele kilometer lang, maar dan het uitzicht aan het einde… Wauw. Dan is het in één klap absoluut de moeite waard.

Wil je voor je bezoek aan Glacier National Park nog wat lekkers eten (of meenemen voor onderweg)? Ga dan zeker langs Shakti Foods in West Glacier. Je kunt hier super lekker en gezond eten, van Açaí Bowls tot glutenvrije avocado toast met een eitje erop.

   

Tot zover deel 4 van onze reis! Klik op de links hieronder om naar de volgende delen te gaan:

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.