Review HucksHerbs

Paasactie: Hucks Herbs kortingscode!

HucksHerbs-1

Fijne Paasdagen allemaal!! Om het te vieren heb ik een leuke actie voor jullie:
Enkele weken geleden organiseerde ik samen met Hucks Herbs een leuke winactie. Ik mocht 2 dozen met kruiden om zelf te kweken verloten onder alle deelnemers; en wat kreeg ik veel enthousiaste reacties!!
Mede daardoor wilden Huck en ik jullie allemáál van zo’n leuke kruidenkweekbox laten genieten.. Dus daarom is er vanaf vandaag een kortingscode beschikbaar waarmee je 20% korting krijgt op je bestelling in de webshop van Hucks Herbs! Deze code vind je helemaal onderaan dit artikel.

HucksHerbs-2

Vorige keer schreef ik er al over; Huck heeft ook mij kennis laten maken met een kruidenbox, de ‘Theeleut’. Terwijl ik dit typ staat er een dampende mok thee naast me, dus dat klopt wel. Daarnaast kreeg ik zelfs nog 4 andere kruiden om te proberen!
Maar hoe is het kweken mij vergaan?
Allereerst de Theeleut box: heel handig verpakt (leuk, zo’n houten potlood die op een boomstam lijkt erbij!) en je hebt echt álles bij de hand. Behalve dan water, maar ik neem aan dat iedereen dat in huis heeft. (water verstuurt ook zo lastig via de brievenbus..)
Ik ben begonnen met het open klappen van de kweekdoosjes, daar legde ik zo’n vezelmatje in en vervolgens een kokosblok. Op dat punt aangekomen kon er al wat water bij zodat het kokosblok zou gaan wellen (dit vormt de aarde waarin je de kruiden kweekt).
Een tip voor jullie: zet de boxjes op een groot bord of andere onderzetter met opstaande rand vóór je er water bij doet. Dankzij mijn enthousiasme en ik-wil-iedere-stap-fotograferen-mindset, vergat ik dat waardoor de eettafel in een mini-vijver veranderde. Klassieke beginnersfout, maar zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd!

HucksHerbs-groei-theeleut

Nadat de kokosblokken zich vol met water hadden gezogen kon ik de zaadjes er al in doen. Gewoon erop strooien stond in de instructie, maar vooral niet alle zaadjes gebruiken want dan krijg je teveel plantjes in 1 potje. Dat is zonde, want dan verdringen ze elkaar en krijg je geen mooie, grote kruidenplantjes. Het leuke daarvan is dat je ieder zakje zaadjes met gemak 3 keer kunt gebruiken, en zo heb je dus echt maandenlang verse kruiden uit 1 kweekbox.
Als finishing touch maakte ik ook de bijgeleverde naamkaartjes aan de boxjes vast zodat ik niet kon vergeten wat ik waar had gezaaid.

Ook de extra kruiden die ik had gekregen zaaide ik in leuke potjes die ik nog had staan, met gewone tuinaarde.
Binnen een week begonnen de eerste plantjes al op te komen, echt heel leuk om te zien! Sommige plantjes lieten even op zich wachten, maar uiteindelijk is er van de 7 kruiden die ik heb gezaaid slechts 1 niet op gekomen. Van twee andere soorten is telkens maar 1 zaadje op gekomen, dus die hebben lekker de ruimte. Gelukkig heb ik nog meer dan genoeg kruiden over van die soorten zodat ik het gewoon nog een paar keer kan proberen.
Wat wel op is gekomen groeit prachtig! Bernagie, kamille, koriander, bonenkruid en citroenmelisse, plus een muntplantje wat nog klein is maar iedere dag wat groter wordt. De plantjes zijn op dit moment nog te klein om te oogsten, maar ik wilde jullie de kortingscode toch alvast geven.

HucksHerbs-groei-extra

Het is tenslotte Pasen en dat betekent dat we met zijn allen massaal naar bouwmarkt/tuincentrum/woonboulevard gaan, een uitstekende gelegenheid om alvast mooie bakken te kopen waar je je kruidenplantjes uiteindelijk in buiten kunt zetten. Zo heb je er nóg langer plezier van!
Mijd je liever de paasdrukte? (zoals ik!) Dan kun je natuurlijk ook een paar dagen later om die bakken gaan 😉 Dat ga ik in ieder geval wel doen, want mijn kruidenplantjes gaan binnen nu en een paar weken lekker naar buiten om groter en sterker te worden.

Kortingscode: eetpaleo
Wie deze code gebruikt, krijgt maar liefst 20% korting op zijn bestelling bij Hucks Herbs! (en de verzendkosten zijn bovendien altijd gratis!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.