Blauwe bessen muffins

Blauwe bessen muffins

Blauwe bessen muffins

 

Zin om iets lekkers te bakken? Probeer dan deze muffins eens!

Dankzij het kastanjemeel zijn ze heerlijk luchtig en hebben ze een fijne structuur. De blauwe bessen geven er natuurlijk een lekker extraatje aan, maar je zou ook een ander soort fruit kunnen gebruiken.

Veel ‘paleo baksels’ worden gemaakt met amandelmeel; erg lekker, maar ook behoorlijk vullend en zwaar. Kastanjemeel heeft deze eigenschap juist niet en geeft een fijne, luchtige structuur. De smaak is vrij neutraal en je kunt het dus echt met van alles combineren

Blauwe bessen muffins
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • Kastanjemeel - 150g
  • Kokosmeel - 50g
  • Baksoda - ½ tl
  • Vanillepoeder - ¼ tl
  • Eieren - 6 stuks
  • Kokosolie - 60 ml, vloeibaar
  • Honing - 60 ml
  • Blauwe bessen - 150g (vers of diepvries)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vul een muffinvorm met 8 papieren muffin cupjes.
  2. Combineer kastanjemeel, kokosmeel, baksoda en vanille in een beslagkom en roer goed door elkaar.
  3. Voeg eieren, kokosolie en honing toe en gebruik een garde om tot een glad beslag te roeren.
  4. Spatel er op het laatste moment de blauwe bessen doorheen en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  5. Bak de muffins in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
 

Comments 4

  1. Pingback: Receptenruil 8: Bacon-appel gehaktballetjes en citroencake

  2. Ik heb momenteel kokosmeel en amandelmeel in huis gehaald. Ben nog niet zo lang bezig met paleo. Maar ik wil toch deze blueberry muffins maken. Kan ik het kastanjemeel vervangen door amandelmeel?

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.