Vers Kokoswater

PaleoCon 2015 Berlijn – het verslag!

Wanneer er in Berlijn een Paleo evenement wordt georganiseerd, moet ik daar natuurlijk heen. Tenminste, dat vond ik 😉 Dus zo vertrokken mijn vriend en ik afgelopen vrijdag richting Berlijn om de allereerste editie van de Paleo Convention bij te wonen.

Benieuwd hoe het was? Lees dan snel verder!

Paleo Convention Berlijn 2015

Het evenement vond op zaterdag 25 juli plaats in de Neue Heimat, iets ten Oosten van het centrum van Berlijn. De locatie was heel goed bereikbaar en was zelfs verrassend groot. Bij aankomst kreeg iedereen een polsbandje om degenen met toegang tot het symposium en workshops te onderscheiden van degenen die alleen naar de food market kwamen later op de dag.

De locatie vond ik goed verzorgd en er hing al meteen een leuke sfeer, ook al was het in het begin nog wat onwennig. Het was een grote verzameling van heel verschillende mensen, maar die allemaal dezelfde interesse hadden: Paleo eten en leven.

Paleo Convention Berlijn 2015

De hele dag door waren er allerlei lezingen en workshop. Soms wel 3 tegelijk waardoor je moest kiezen waar je heen wilde. Mijn vriend en ik begonnen met een yoga workshop, wat een fijn begin van onze dag was. Daarna zijn we bij een aantal andere workshops gaan kijken. Veel van de lezingen waren namelijk in het Duits en dat was niet altijd even goed te volgen voor ons (onze kennis van de Duitse taal is best minimaal namelijk), wel een puntje om aan te werken. Ik was al best trots dat het me lukte om een Duitse yogales te volgen 😉

Bij de workshops kon je trouwens gewoon vragen of ze het ook in het Engels uit wilden leggen, en dan was dat helemaal geen probleem. Ideaal!

Rond de lunch waren we best hongerig dus besloten we naar de food market te gaan. Deze bestond uit een deel met leuke kraampjes waar je houdbare producten kon kopen, en een deel waar je echte maaltijden en snacks kon kopen. Uiteraard was echt alles Paleo!!

Paleo Convention Berlijn 2015

Iedere deelnemer aan het symposium kreeg gratis een verse kokosnoot om uit te drinken. Deze werd open gemaakt waar je bij stond! Deze vond ik echt ontzettend lekker. Zó veel beter dan het spul wat je hier in pakken kunt kopen. Helaas konden we het kokosvlees er niet uit schrapen..

Paleo Convention Berlijn 2015

Ook kreeg iedere deelnemer aan het symposium een bon van 5 euro waarmee je iets te eten kon kopen. Dat was helemaal niet erg natuurlijk! Er stond onder andere een kraam waar ze verse makreel aan het grillen waren. Die kreeg je dan met uitjes erop. Mijn vriend heeft zo’n vis gegeten en vond het super lekker.

Paleo Convention Berlijn 2015

Ikzelf ging voor pulled pork met zoete aardappelfrietjes, wat barbecuesaus en bloemkoolhummus. Afkomstig van de Gorilla Barbecue foodtruck. Ik heb echt nog nooit zulke lekkere zoete aardappelfrietjes gegeten! Voor je het wilt vragen: ik heb géén idee hoe ze de frietjes zo knapperig hebben gekregen. Ze zijn gefrituurd en volgens mij zit er zelfs een soort korstje omheen. Wat het precies is weet ik helaas niet zeker. Voor vragen over de frietjes, pulled pork of bloemkoolhummus verwijs ik je dus door naar Gorilla Barbecue.

Paleo Convention Berlijn 2015

Dit ziet er toch ontzettend lekker uit?

PaleoCon2015-07

Oja en ze hadden ook Paleo ijsjes! Aangezien het de hele dag lekker warm was, ging zo’n ijsje er ook wel in. Deze was gemaakt van kokosmelk met citroen en afkomstig van Ghetto Paleo. Ik vond ‘m erg lekker. Op dit kraam verkochten ze trouwens ook Paleo wafels en gefermenteerde producten.

Ik heb echt nog nooit zo veel Paleo producten bij elkaar gezien als op deze dag. Er was lekkere thee, Paleo muesli, allerlei kokosproducten, Paleo repen en snacks, Kombucha en nog zo veel meer. Er werden ook leuke demonstraties gegeven zoals een heuse kookshow, fermentatieshow en calisthenics (even opzoeken op YouTube, leuk om te zien!).

Paleo Convention Berlijn 2015

Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten en onze tassen vol hadden geshopt (nouja, vooral ik 😉 ) was het tijd om nog wat lezingen bij te wonen. De man waar ik vooral voor was gekomen was Paul Jaminet. De auteur van The Perfect Health Diet was speciaal vanuit de VS naar Berlijn gekomen om een lezing te geven. Dit was echt heel interessant en ik heb er veel van geleerd. Ik vind het echt heerlijk om zo af en toe te leren om een probleem van een andere kant te bekijken. Deze lezing was voor mijn vriend en mij een goede trigger om een aantal aspecten van onze levensstijl nog eens goed onder de loep te nemen (slapen in een echt donkere kamer bijvoorbeeld!) en een bevestiging dat we ook al erg goed bezig zijn op zo veel andere punten.

Meteen na Paul Jaminet kwam Darryl Edwards aan het woord met een leuke, speelse lezing. Namelijk over het onderwerp Primal Play! Hij vertelde vooral over het belang van bewegen en dan liefst in een speelse vorm. Bewegen is namelijk ook niet zo gezond wanneer je het helemaal niet leuk vindt. Wie met zware tegenzin naar de sportschool gaat, geeft zichzelf alleen maar meer stress en kan dus beter een andere manier van bewegen zoeken. Ik ben het daar helemaal mee eens!

Paleo Convention Berlijn 2015

Is dit nu een échte hamburger met een broodjes? Jazeker. Maar dan wel met een Paleo broodje! We hebben zeker een half uur staan wachten om zo’n burger te bemachtigen, maar hij was het wachten zeker waard. Een flinke runderhamburger met een broodje op basis van kokosmeel (overige ingrediënten weet ik niet, maar misschien ga ik dit weleens na proberen te maken), guacamole, sla en tomaat. De bacon was helaas al op aan het einde van de middag.

Paleo Convention Berlijn 2015

Aan het begin van de avond liepen we weer terug naar het hotel en was het tijd om de goodiebag uit te pakken. Die hadden we ’s ochtends al gekregen maar ik heb speciaal voor jullie mezelf heel netjes ingehouden om deze niet direct leeg te eten. Gewoon zodat ik de inhoud kon laten zien 😉 (na het maken van de foto is er uiteraard het een en ander op gegaan). Naast een heleboel lekkere Paleo producten zat er in deze tas ook een exemplaar van het Paleo magazine (het enige echte officiële Paleo magazine uit de VS, welke echt niet te vergelijken is met de Nederlandse editie), en natuurlijk nog heel veel folder. Het t-shirt heb ik zelf gekocht, maar vond ik ook echt te leuk om te laten liggen.

Ik hoop dat het evenement volgend jaar weer wordt georganiseerd, want het was echt super. Het is geweldig om te zien hoe Paleo écht leeft in Europa!

Ben jij er de volgende keer ook bij? Houd dan de website van de Paleo Convention in de gaten.

Comments 2

  1. Hoi Marinka,
    Pure Paleo is een feit met gister de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ik zie dat jij op de Paleo Convention bent geweest, wat te gek!!! Mag ik vragen hoe jij daar dan achter bent gekomen? Trouwens Amerika heeft nog niet gereageerd op de verschillende verzoeken aahhh.
    Groetjes Collette

    1. Hoi Collette! Gefeliciteerd, wat goed!! Ik zag de Paleo Convention voorbij komen op facebook, maar ook pas vrij laat.. Eind dit jaar is er een soortgelijk event in Londen: Health Unplugged. Misschien is dat ook wel iets voor je! Jammer dat je nog niets uit de VS hebt gehoord, maar dat komt misschien nog wel. Veel succes en houd me op de hoogte 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.