Zeekraalsalade met mosterd

Zeekraalsalade met Mosterd

Zeekraalsalade met mosterd

In het kader van de zilte zeegroenten, heb ik nu ook een heerlijk gerecht met zeekraal gemaakt.

Als Zeeuw (waar zeekraal o.a. groeit in Nederland) hoort dat er natuurlijk wel een beetje bij. Zeker omdat mijn ouders laatst een flinke zak met dagverse zeekraal meenamen. Alleen de geur al.. Hmm, zee!

Om te beginnen besloot ik er een eenvoudige salade mee te maken. Een groot succes, al zeg ik het zelf. Dit staat niet alleen binnen 10 minuten op tafel, maar het is ook nog eens heel erg lekker. Het zilte van de zeekraal, het zoute van de spekjes en dan nog een pittige mosterddressing. Ik vind ze heel goed samen gaan, maar mochten het naar jouw idee iets teveel uitgesproken smaken zijn, dan kun je de spekjes altijd weglaten.

Hoe maak jij zeekraal het liefst klaar? Ik ben erg benieuwd!

In mijn kookboek staat trouwens ook een heerlijk recept met zeekraal, echt de moeite waard om deze eens te proberen.

Zeekraalsalade met Mosterd
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 100g spekblokjes
  • 100g zeekraal
  • 75g veldsla
  • 4 el verse basilicum, fijn gesneden
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
Bereiding
  1. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan en zet ze even apart.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zeekraal in 2-3 minuten beetgaar.
  3. Spoel de gekookte zeekraal meteen af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
  4. Verdeel de zeekraal, spekjes, veldsla en basilicum over 2 borden.
  5. Roer olijfolie, citroensap en mosterd tot een gladde dressing en besprenkel de salades hiermee.
 

Comments 1

  1. Pingback: Handige meeneemlunches | Paleo.be bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.