Review Hills & Mills

Review! Hills & Mills in Delft

Mijn vakantie is weer voorbij, het was ontzettend leuk en ik ben weer helemaal opgeladen! Mijn diploma (waar ik de afgelopen 3 jaar voor heb gestudeerd) heb ik inmiddels ook in ontvangst mogen nemen. Om dat te vieren zijn mijn vriend en ik na afloop lekker gaan eten; bij Hills & Mills in Delft.

Jullie kennen waarschijnlijk mijn lijst met Paleo restaurants wel, deze wordt steeds groter (met dank aan mijn lezers!!) maar hoe graag ik het ook zou willen; ik kan ze niet allemaal zelf testen. Deze gelegenheid was echter ideaal om een van de restaurants eens te testen: hoe Paleo-proof zijn ze?

Restaurant Hills & Mills is wat mij betreft met vlag en wimpel geslaagd! Wat een service, vriendelijke en attente bediening en gezellige sfeer. En, niet geheel onbelangrijk: wat was het eten lekker.
We begonnen met wat te drinken; ik nam groene thee met de verwachting dus een mok met heet water te krijgen en een zakje thee. Nee, ik kreeg een heus mini-theepotje, met een grote mok eronder. Met een thee-ei met losse thee, en een zandlopertje als indicator wanneer je het thee-ei uit het theepotje kon halen.

Vervolgens het bestellen; we kregen de menu-kaart en ook meteen een ‘Diet Cheat Sheet‘ voor allergenen. Per gerecht stond er dan aangegeven of je het kon eten of niet. Ik heb me daar niet helemaal aan gehouden en vroeg of ze een van de gerechten voor mij aan wilden passen; dat was geen probleem.

Mijn vriend en ik houden van lekker vlees en eten daar allebei het liefst groente bij. We namen de ‘Nan to share’ wat bestond uit naanbrood met daarbij verschillende vlees/vis-gerechten. In plaats van het naanbrood vroegen we om een grote salade, en de sausjes voor het vlees apart. Zo’n 10 minuutjes later werd er gevraagd of ik wel peulvruchten en maïs mocht (heel attent), en weer wat later werd er een lekker uitziende salade gebracht met daarbij de boodschap dat als we nog meer wilden we dat gewoon even aan mochten geven.

Vervolgens kwam de kok (en tevens eigenaar) aanlopen met een grote plank met daarop nog wat salade, garnalen, rundvleesrolletjes (een soort kebabs), stukjes kip en 2 sausjes op yoghurtbasis (apart in schaaltjes). Alles was erg lekker gekruid; niet pittig maar wel kruidig, precies zoals ik het lekker vind. De verse groene kruiden, het komijnzaad, je proefde precies wat erin zat. De kip was mals (duidelijk geen plofkip!), net als de garnalen en het rundvlees, precies zoals het zou moeten zijn.

De kok legde ons precies uit wat er in het eten zat met de garantie dat als het niet zou bevallen, hij terug de keuken in zou gaan en opnieuw beginnen. Dat was uiteraard niet nodig.

HillsMills1

De kok is van oorsprong Pakistaans, je kunt dus gerechten verwachten die je ook in de Indiase/Pakistaanse keuken tegen zou komen. Het is echter geen Indiaas/Pakistaans restaurant, ze noemen zichzelf een Pure Food Café en dat is het dan ook. Op de menukaart vind je ook verse sappen en smoothies, frisse salades en lekker gekruide warme gerechten. Bovendien hebben ze ook desserts waarvan er een -tot mijn grote blijdschap- eigenlijk heel erg paleo is!!

De foto hieronder spreekt voor zich.

HillsMills2Ik nam de Raw Cacao Bar, waar ik bovendien wat lekker vers fruit bij kreeg. Heerlijk! Dit taartje is gezoet met honing en dadels en bevat verder geen granen, soja of melkproducten.

Na onze maaltijd namen we nog wat thee waar ik dit keer nog een klein stukje van een raw cacao bar bij kreeg (het standaard koekje bij de thee was tenslotte niet paleo). Onderweg naar huis kwam ik erachter dat het recept voor de raw cacao bar zelfs op de Hills & Mills facebook-pagina te vinden is. (kijk bij de foto’s, dan vind je hem vanzelf).

Er is me verteld dat ze ook een ‘raw mango cheesecake’ hebben -vrij van melkproducten, suiker en gluten- maar die was deze avond helaas op. Ik denk dat ik nog maar eens terug ga om die taart ook te proeven. Onder het mom ‘voor de blog’. 😉

Zijn jullie weleens bij Hills & Mills geweest?

Comments 1

  1. Ik denk dat wij daar ook maar eens moet gaan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.