Review NomNomPaleo

Review: Nom Nom Paleo, Food for Humans

NomNomPaleo Food for Humans 1

Wat is het toch geweldig een foodblogger te zijn. Echt waar, ik kan namelijk schaamteloos kookboeken aanschaffen onder het mom ‘voor mijn blog’. Ook al kook ik er zelden iets uit, toch geniet ik er van. Wanneer ik me op de bank nestel met een grote mok groene thee is het heerlijk om er een boek bij te lezen, een kookboek in mijn geval.

Het liefst kijk ik naar de foto’s en lees ik de verhalen achter het recept. Zo af en toe spreekt een recept me heel erg aan, en blijf ik het uiteindelijk steeds opnieuw maken. Er komen (gelukkig!) ook steeds meer Paleo kookboeken, zo kreeg ik de mogelijkheid een review over het kookboek Nom Nom Paleo, Food for Humans te schrijven.

NomNomPaleo Food for Humans 2

De website van Michelle Tam: Nom Nom Paleo, volg ik eigenlijk al jaren. Haar blog staat vol recepten en foto’s van het Paleo leven van haar en haar gezin. Zelfs wanneer je Engels niet al te best is, is de website een bezoekje waard vanwege de fotografie! Er was al een Nom Nom Paleo iPad app, maar helaas nog geen kookboek.. Tot nu toe!

NomNomPaleo Food for Humans 3

Het boek is lekker dik en staat bomvol met stuk voor stuk heerlijke recepten en leuke illustraties, maar je vindt er ook veel informatie over de Paleo levensstijl in terug en hoe je dat dan aanpakt in de keuken. Ze geeft basistips en -trucs (hoe pocheer ik een ei, hoe maak ik zelf mijn mayonaise, enz.), ze laat je precies zien wat handig is op voorraad te hebben, geeft tips over meeneem-lunches en vertelt hoe zij deze levensstijl aanpakt met haar gezin.

Michelle werkt nachtdiensten in een ziekenhuis, terwijl haar man overdag een fulltime baan heeft. Daarnaast houdt ze een blog bij en geeft ze haar zoons natuurlijk ook de nodige aandacht. Toch krijgt ze het voor elkaar ieder gezinslid gezond te laten eten, dus als zij het kan, kunnen andere ‘drukke’ mensen dat dus ook!

Natuurlijk heb ik ook wat recepten getest. Eigenlijk wilde ik er 1 testen, maar ik kon niet kiezen.. Mijn vriend stemde voor beide recepten, dus dat heb ik gedaan! Allereerst maakte ik de ‘Green Chicken‘, een recept waarbij je kippenpoten (of kippendijen) marineert in een puree van allerlei verse kruiden. Supersnel gemaakt, en na wat werk met de grillpan zet je zo een lekker kipgerecht op tafel. Droge kipfilet was er zeker niet bij: mijn kippendijfilets waren heerlijk mals en vol van smaak. Daar heb je echt geen sausje bij nodig!

Benieuwd naar het recept? Deze staat ook op haar website!

NomNomPaleo Green Chicken

Als tweede maakte ik de Big-O Bacon Burgers. Klinkt goed, ik houd wel van bacon! Het verrassende ingrediënt hierin zijn uitgebakken champignons; die doe je dus niet op maar ín de burgers. Ik zou willen dat ik het zelf had bedacht. Heerlijk! En helemaal niet erg dat ik de gerechten na het fotograferen ook op mocht eten.. (plus restjes voor morgen!)

Deze recepten ga ik in ieder geval vaker maken.

Wil je dit boek zelf ook? Je kunt het bij bol.com bestellen als digitaal boek, of je kunt het via Amazon uit Duitsland of Amerika laten komen.

NomNomPaleo Big-O Burgers

 

Comments 3

  1. Jaaaa, dit boek is geweldig! Ik heb het zelf weken van te voren gepre-ordered bij bol.com en ontving het vlak voor de kerst. Het zal wel uitverkocht zijn bij bol aangezien ze het nu alleen nog als eBook aanbieden. Het is een prachtig kookboek, vol leuke en makkelijk te maken recepten. En het ziet er vooral prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.