Stadsmoestuin Update

De Stadsmoestuin – update

Stadsmoestuin-update-11

Nu, drie weken na het aanleggen van mijn eigen ‘stadsmoestuin’ is er al heel veel te zien! Dat wilde ik natuurlijk ook met jullie delen, dus pas op, hieronder ga je behoorlijk wat foto’s zien.
Ben je benieuwd naar deel 1 waarin ik uitleg hoe ik dit allemaal aan heb gelegd? Dat lees je hier.

Stadsmoestuin-update-1

Allereerst zijn er wat nieuwelingen in de tuin bij gekomen, zoals dit tomatenplantje. Mijn vriend is dol op kerstomaatjes dus besloot ik deze voor hem te kopen, zo weet ik in ieder geval dat de tomaatjes in de zon zijn gerijpt en ze dus lekker vol vitaminen zitten.

Stadsmoestuin-update-2

Deze komkommerplant mocht er ook bij.

Stadsmoestuin-update-3

Er zitten zelfs al kleine komkommertjes aan!

Stadsmoestuin-update-4

Het olijfboompje heeft een nieuwe, grote pot gekregen, hier kan hij wel even in vooruit. Ook mijn citroenboompje heb ik verpot en buiten gezet. Deze heb ik ergens begin 2013 vanaf het zaad opgekweekt en hij heeft tot nu toe alleen op de vensterbank gestaan. Hij zag er niet meer zo gezond uit dus besloot ik hem in speciale aarde voor Mediterrane planten te zetten, in een grotere pot en ook lekker naar buiten.
Op deze foto is ook goed te zien dat de bietjes en prei heel hard groeien!

Stadsmoestuin-update-5

Ook de bloemkool, spruitjes en rabarber zijn al lekker aan het groeien. Bijna iedere dag spieken we even of er niet al iets van een mini bloemkooltje te zien is maar dat gaat natuurlijk niet zo snel. Volgens mij heb ik ze wel iets te dicht op elkaar geplant dus we zullen zien of het uiteindelijk wel echt gaat lukken.

Stadsmoestuin-update-6

De broccoli!

Stadsmoestuin-update-7

Het vijgenboompje heeft zijn aantal blaadjes al ruim verdubbeld dus volgens mij gaat dat ook goed. Al verwacht ik dit jaar zeker nog geen vijgen 😉

Stadsmoestuin-update-8

De bosaardbeien krijgen steeds meer bloemen, maar het is nog wachten op de eerste aardbei.

Stadsmoestuin-update-9

Het kruidenrek staat er ook mooi bij, ik heb er al flink van geoogst maar het blijft groeien. De bernagie heeft het helaas niet overleefd dus daar heb ik knoflook voor in de plaats gezet. Gewoon 2 teentje in de grond gestoken en wachten tot zich een nieuwe bol knoflook vormt.

Stadsmoestuin-update-10

De courgette, deze had eerst maar 2 blaadjes, maar nog steeds is hij veel te klein voor de grote bak waar hij in staat. Dat komt nog wel goed!

Stadsmoestuin-update-12

Deze plant hoort technisch gezien niet bij de moestuin, want hij staat binnen, maar ik wilde hem toch graag laten zien. Dit is dus een echte kurkuma-plant. Jawel, geelwortel, wat je natuurlijk ook kunt eten. Voorlopig houd ik hem voor de sier (want die bloemen zijn echt prachtig!) maar wie weet graaf ik nog eens een deel van de wortels op.
Als allerlaatste heb ik vandaag ook nog 5 verschillende soorten kruiden gezaaid in een hangbak, daar is nu nog niets van te zien natuurlijk, maar als het opkomt dan staat deze ook zeker bij de volgende update.

Comments 4

  1. Wat een gezellige moestuin! De houten ‘tafel’, bloembak is ontzettend mooi…..

  2. Heel leuk, die foto’s! Je hebt het creatief opgelost met bakken en kistjes! En het gaat duidelijk goed, ’t groeit lekker allemaal. Mocht je het interessant vinden: check Maartens Moestuin op uitzendinggemist of tv. Of misschien ken je het al? Tvprogramma waarin Maarten ’t Hart wordt gevolgd bij het werken in zijn (plattelands)moestuin. Ik heb zelf ook een groentetuintje en vind het heel leerzaam en leuk.

    1. Dankje Afieke! Dat programma kende ik nog niet, ik zal er eens naar kijken, lijkt me interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.